Valah, Zeus şi Comesad aduc gazele în Bălilești pentru 6 milioane de euro

de | 31.05.2023 08:00 | Știri, Din ediția tipărită, Economic, Rural

Pentru locuitorii comunei Bălileşti, aşteptarea se apropie de sfârşit: vor avea în sfârşit gaze! Proiectul „Înființare sistem de distribuție gaze naturale în comuna Bălilești, județul Argeș” a intrat în linie dreaptă, după ce recent s-a semnat contractul pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor cu câştigătoarea licitaţiei. Astfel, investiţia în valoare de peste 6 milioane euro va fi realizată de o asociere formată din trei dintre cele mai puternice firme de construcţii din judeţ.

Valah Construct Grup, Zeus SA şi Comesad Ro şi-au dat mâna pentru a realiza proiectul de introducere a reţelei de gaze în comuna Bălileşti, câştigând în faţa altor trei holdinguri care au depus oferte în cadrul acestei licitaţii. Din asocierea câştigătoare mai fac parte Gazmind SRL, companie autorizată să execute lucrări la reţele de gaze, precum şi subcontractanţii Development Future Solution SRL, Polterm Proiect SRL şi DRX Cad Proiect.

Se vor realiza aproape 36 km reţea de gaze

Investiţia în valoare de 26,73 milioane lei (fără TVA) presupune racordarea comunei Bălileşti la conducta de înaltă presiune Schitu Golești–Pitești–Corbu firul II, realizarea unei staţii de reglare măsurare predare amplasată în satul Băjeşti, precum şi o reţea de distribuţie în lungime totală de 35,75 km, cu citire electronică și pe fibră optică, ce va fi amplasată inițial pe străzile și ulițele importante ale comunei Bălilești, cu satele Bălilești, Băjești, Valea Mare, Golești, Priboaia, Poienița și Ulita. Termenul de execuție de 24 de luni de la semnarea contractului.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

General Trust a câştigat la CNSC războiul cu CDLA de la Bascov

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Bălileşti | Comesad RO | Valah Construct