„Ziua fără mașini” va avea loc pe 18 septembrie în Pitești!

de | 15.09.2022 20:55 | Știri, Eveniment, Pitești

Cu ocazia proiectului „Săptămâna Europeană a Mobilității”, municipiul Pitești se alătură, încă o dată, celorlalte orașe din Europa care participă la inițiativa Comisiei Europene. Scopul vizează găsirea de noi soluţii inovatoare la problemele actuale de mobilitate urbană.

Astfel, cu ocazia acestui proiect, va avea loc, duminică, pe data de 18 septembrie, în intervalul orar 10:00 – 18:00, evenimentul „Ziua fără mașini” care scoate în evidență importanța reducerii poluării urbane, prin alegerea altor modalități de deplasare mai sănătoase decât folosirea autoturismelor.

Astfel, în programul menționat mai sus, circulația autovehiculelor va fi închisă pe Bulevardul I.C. Brătianu, pe tronsonul cuprins între Pasajul Teiuleanu și intersecția cu Calea București, fiind totuși accesibil pietonilor.

Piteștenii mari și mici vor putea desfășura, în această perioadă, diverse activități sportive și recreative pe tronsonul închis traficului: plimbări pe jos, cu bicicleta sau cu rolele, jocuri sportive de echipă, desene pe asfalt etc.

Tema din acest an a Săptămânii Europene a Mobilității – „Conexiuni mai bune” – abordează necesitatea sinergiei dintre oameni și locuri care își pot oferi expertiza, creativitatea și dedicarea în creșterea conștientizării privind mobilitatea sustenabilă și în promovarea schimbării comportamentale în favoarea mobilității active, pe lângă crearea de conexiuni între grupările existente și noi audiențe. Sloganul acestei campanii, menit să întărească mesajul tematic, este »Combină și deplasează-te«.”, anunță Primăria Municipiului Pitești pe pagina oficială de Facebook.

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Bărbat dispărut din 2021! Rudele au anunțat abia acum poliția!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Europa | Pitești | Primăria Municipiului Pitești