Astăzi, 9 august este Ziua Internațională a Grădinilor Zoologice!

de | 09.08.2023 09:03 | Știri, Județean, Lifestyle, Pitești

  • Intrare gratuită la Zoo Pitești!

În fiecare an la data de 9 august este sărbătorită „Ziua Internațională a Grădinilor Zoologice și a Parcurilor”.

Cu această ocazie Zoo Pitești oferă vizitatorilor intrarea gratuită, astăzi, în intervalul orar 09:00 – 19:00.

Vizitatorii sunt rugați să respecte regulamentul afișat, atât pentru siguranța animalelor, cât și a celor care vizitează Grădina Zoologică.

zoo

Prima Grădină Zoologică din Pitești a fost înființată în anul 1950 și era amenajată sub forma unui spațiu în care existau cuști improvizate, unde viețuiau urși carpatini, vulpi și lupi, în Parcul Ștrand, pe malul drept al râului Argeș.

Inundațiile din 1970 au dus la mutarea acestor animale, puține la număr, în spațiul care a devenit Grădina Zoologică din Parcul Trivale.

zoo-pitesti

În prezent, Zoo Pitești se află în subordinea Primăriei Municipiului Pitești și este administrată de către Administrația Domeniului Public Pitești. Aceasta se întinde pe o suprafață de 12 ha și numără peste 60 de specii – 1800 de animale, păsări, reptile, păsări exotice și pești exotici, care provin din Africa, America, Australia, Siberia, Tibet, India și România.

S-a creat de la început o legătură sensibilă între oamenii grădinii și vietățile care o populează, iar vizitatorii, cel mai adesea copii, învață despre lumea diversificată a acestui spațiu, privind animalele sălbatice dintr-o perspectivă ce include prezența emoțiilor reciproce și dragostea pentru lumea necuvântătoarelor”, transmite municipalitatea.

 

Foto: Facebook Primăria Munciipiului Pitesti.

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Marcea Sport – oaza noastră de relaxare în zilele caniculare!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Administrația Domeniului Public | Marcea | Pitești | Trivale | Zoo Pitești