De Ziua Internațională a Autismului. Centrul Piteștiului a fost albastru!

de | 02.04.2024 13:33 | Pitești, Lifestyle

Zona centrală a Piteștiului a fost astăzi colorată în albastru. Au fost peste 1.500 de baloane albastre ce au zburat cu gândurile de bine ale părinților, autorităților și tuturor celor care au fost cu sufletul aproape de Asociația Părinților Copiilor cu Autism Argeș în ”Marșul de Solidaritate” organizat prin zona centrală pentru a marca Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului.

Astăzi, într-o zi specială, o zi a binelui, Asociația Părinților Copiilor cu Autism Argeș împreună cu partenerii, a organizat ”Marșul de Solidaritate”. Au participat reprezentanții ONG-urilor în domeniu, persoane cu autism și cu tulburări de spectru autist, reprezentanții autorităților locale și județene, dar și oameni simpli care au empatizat cu această cauză.

Sursă foto și video: anchetaonline. Sursă foto și video: anchetaonline. Sursă foto și video: anchetaonline.

Primarul Piteștiului, Cristian Gentea, a transmis un mesaj de solidaritate și susținere, precizând totodată că în această seară, clădirea primăriei Pitești va fi iluminată în albastru. Edilul Piteștiului a mai precizat că va dona contravaloarea premiului primit la Gala Exceleneței, Asociației.

„Vreau să retransmit un mesaj de susținere și înțelegere pentru persoanele cu autism. Îmi reafirm disponibilitatea totală de a vă susține demersurile și a face pași către normalitate. Cu ocazia Zilei Internaționale de Conștientizare a Autismului, în această seară clădirea Primăriei va fi iluminată în albastru pentru a atrage atenția asupra acestui eveniment și la nivel național”, a transmis primarul Municipiului Pitești persoanelor cu autism și familiilor acestora prezente la Marșul de solidaritate. Cristian Gentea a felicitat Asociația Părinților Copiilor cu Autism Argeș pentru împlinirea, tot astăzi, a 13 ani de la înființare. „Tot ca un gest simbolic am să donez contravaloarea premiului primit la Gala Excelenței către Asociație”, a completat Cristian Gentea.

Primarul Municipiului Pitești a sprijinit Asociația Părinților Copiilor cu Autism Argeș și în cadrul evenimentului caritabil de aseară de la Filarmonica Pitești, când din partea dumnealui a fost donat și scos la licitație un frumos stilou personalizat. Obiectul realizat special pentru evenimentul caritabil a fost achiziționat pentru suma de 1500 lei de rectorul Centrului Universitar Pitești, Dumitru Chirleșan.

3000 lei, din partea reprezentanților CJ Argeș

„Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului este dovada faptului că avem lângă noi oameni curajoși, și aici mă refer la copii, dar mai ales la părinți care duc o luptă cu vicisitudinile vieții. Vicisitudini pe care nu le-au ales, ci, dacă vreți, cu care i-a cadorisit Bunul Dumnezeu, pentru că toate în viață se întâmplă cu voia Domnului”, a transmis, cu emoție și empatie, și vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Adrian Bughiu, tuturor celor prezenți. „Consiliul Județean Argeș reiterează și cu această ocazie sprijinul necondiționat pe care l-a arătat și îl va arăta în continuare pentru genul acesta de activități. Cu siguranță, împreună putem gândi și pe viitor proiecte care să vină în sprijinul persoanelor cu nevoi speciale. Doamne-ajută!”, a încurajat acesta.

Din partea reprezentanților Consiliului Județean Argeș s-a făcut și o donație impresionantă în cadrul licitației de aseară. Prezent la evenimentul caritabil „Zâmbet în Autism – Împreună de ziua lor”, vicepreședintele Adrian Bughiu a licitat pentru tabloul donat cu această ocazie de pictorul și avocatul piteștean Alex Jigman, oferind suma de 3000 lei.

Donațiile continuă

Evenimentul caritabil de aseară, în care Asociația Părinților Copiilor cu Autism Argeș s-a bucurat de o participare numeroasă din partea oficialităților, dar și a comunității în general, face ca donațiile să continue, suma totală care se va strânge pentru derularea a cât mai multe proiecte de „Ore de terapie gratuită”, urmând a fi făcută publică în cel mai scurt timp.

Andreea Badea: „Mulțumim enorm pentru deschiderea pe care o aveți față de noi”

Un alt mesaj important a fost cel al președintelui Asociației Părinților Copiilor cu Autism Argeș, Andreea-Nicoleta Badea, cea care a subliniat importanța implicării factorilor decidenți. Cu ocazia Zilei Internaționale de Conștientizare a Autismului, președinta Asociației Părinților Copiilor cu Autism Argeș, Andreea Badea, a mulțumit public tuturor celor care au sprjinit și continuă să sprijine eforturile persoanelor cu dizabilități.

„Mulțumim enorm pentru deschiderea pe care o aveți față de noi, părinții copiilor și tinerilor speciali, care suntem într-un impas foarte greu. Este extraordinar de greu să putem suporta și susține serviciile de recuperare zilnice ale copiilor noștri. Vă avem alături. Cu siguranță, doar așa vom putea ajuta cât mai mulți beneficiari, iar proiectele noastre nu vor rămâne la acest nivel atât timp cât avem susținerea dumneavoastră. Vă mulțumim din suflet”, a declarat președinta Asociației, Andreea Badea.

Crearea unui Centru de zi tip Respiro, pe agendă

În cursul acestei dimineți, președinta Asociației Părinților Copiilor cu Autism Argeș, Andreea Badea, a fost invitată la discuții de către primarul Cristian Gentea, care și-a manifestat încă o dată interesul în vederea sprijinirii proiectelor cu scop social derulate la nivelul municipiului Pitești. În cadrul întâlnirii au fost menționate obiectivele pe termen mediu ale Asociației, printre care necesitatea înființării unui Centru de zi tip Respiro. Acesta s-ar adauga celorlalte două centre de zi care funcționează în cadrul Asociației, Centrul pentru copii cu dizabilități „Autism Smile”, respectiv Centrul pentru adulți cu dizabilități „Sfântul Mihail”.

Sursă foto și video: anchetaonline.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Campionatul European de Ju-Jitsu U16, U18 & U21. Peste 1000 de sportivi din 29 de țări vin la Pitești Arena!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Ultimele articole