anchetaonline.ro

De Ziua Internațională a Drepturilor Copilului. Palatului Victoria, iluminat în albastru

de | 20.11.2023 12:55 | Național, Lifestyle

Guvernul anunță că va marca și în acest an Ziua Internațională a Drepturilor Copilului, prin iluminarea Palatului Victoria în albastru, culoare simbol a acestei zile importante. Premierul Marcel Ciolacu transmite tuturor copiilor sănătate, bucurii, încredere și mult curaj în căutarea și împlinirea propriilor aspirații și idealuri!

La inițiativa UNICEF, Ziua Internațională a Drepturilor Copilului se sărbătorește în întreaga lume în fiecare an, la data de 20 noiembrie, și marchează adoptarea Convenției Națiunilor Unite cu privire la drepturile copilului în anul 1989, România fiind una dintre primele țări semnatare.

”Guvernul României este angajat să protejeze drepturile copiilor, respectiv dreptul la o viață sigură, la educație, la sănătate și să ofere șanse egale de dezvoltare fiecărui copil. Facem tot ce ne stă în putere pentru a asigura un viitor mai bun copiilor noștri și pentru societate, în ansamblu. România a făcut pași importanți în direcția respectării drepturilor copilului. Recent, am adoptat Strategia Națională pentru Protecția și Promovarea Drepturilor Copilului 2023-2027 și Planul Național de Acțiune pentru Implementarea Garanției pentru Copii, prin care vrem să asigurăm respectarea drepturile tuturor copiilor și să oferim sprijin celor din comunitățile vulnerabile. Continuăm să lucrăm în această direcție împreună cu toți partenerii, cu societatea civilă, și cu copiii înșiși, pentru a asigura un mediu sigur tuturor copiilor. Fiecare copil este o sursă de bucurie, de inspirație și de speranță pentru viitorul nostru”, consideră prim-ministrul Marcel Ciolacu, potrivit informării primite de la Biroul de Presă al Guvernului.

Șeful Executivului apreciază implicarea societății civile și colaborarea Guvernului cu UNICEF România în ceea ce privește promovarea drepturilor copiilor.

Foot descriptiv. Sursa gov.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ovidiu Puiu, senator, vicepreședinte PSD Argeș: ”Energia e motorul dezvoltării! Să fim vigilenți și să apărăm interesele românilor!”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Guvernul României