anchetaonline.ro

Ziua sportului românesc, în prima duminică din luna iunie

de | 12.12.2022 15:06 | Știri, După subiect, Lifestyle, Național

Veste bună pentru sportul românesc! Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul pentru promulgarea legii privind instituirea ”Zilei Sportului Românesc” în prima duminică din luna iunie.

Proiectul de lege adoptat de Senat la sfârșitul lunii mai a anului curent, a trecut prin Camera Deputaților și a fost adoptată pe 16 noiembrie 2022 cu 203 voturi pentru. În forma sa pentru promulgare se preciza că ”Ministerul Sportului, Muzeul Sportului și direcțiile județene de sport, respectiv Direcția pentru Sport a Municipiului București, în colaborare cu autoritățile administrației publice locale, organizează anual, de ”Ziua sportului românesc”, în fiecare reședință de județ și în municipiul București, programe și manifestări publice”. Programele și manifestările publice promovează sportul de masă, sportul de performanță, sportul pentru persoanele cu dizabilități, beneficiile unui stil de viață activ și sănătos, realizările internaționale ale României pe plan sportiv și sportivii care au avut un aport semnificativ în acestea. În ceea ce privește finanțarea evenimentelor dedicate ”Zilei sportului românesc”, aceasta se face de către Ministerul Sportului din bugetul de stat, în limita fondurilor disponibile prevăzute în acest sens. Totodată, se mai preciza, în actul normativ citat, că autoritățile administrației publice locale pun la dispoziție, cu titlu gratuit, bazele sportive aflate în administrare sau în folosință gratuită, cu ocazia desfășurării evenimentelor dedicate ”Zilei sportului românesc”.

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Invitație la teatru! Vezi ce spectacole se joacă în zilele de 17-18 decembrie!  

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: