Licitaţii de 10 milioane euro lansate de primăriile din Argeş în ultima săptămână

de | 02.06.2022 19:30 | Economic, Județean

Într-o perioadă de „secetă” de contracte publice, firmele de construcţii din Argeş au avut parte săptămâna trecută de o surpriză plăcută, descoperind pe SICAP licitaţii noi în valoare de peste 10 milioane de euro. Procedurile cu bugetele cele mai generoase au ca obiect reţele de gaze, în localităţi în care, deocamdată, oamenii îşi încălzesc locuinţele cu orice alt tip de combustibil.

35,7 km conducte de gaze la Bălileşti

La Bălileşti, primăria pune la bătaie un buget de 24,3 milioane lei, la care se adaugă şi TVA, pentru construirea unei reţele noi de distribuţie gaze naturale, cu o lungime de aproximativ 35,750 km, care va asigura minimum 1300 de branşamente în comună: 303 gospodării în satul Băjeşti, 142 în satul Bălileşti, 216 în Valea Mare Bratia, 106 în Priboaia, 185 în satul Goleşti, 218 în Poieniţa şi 109 în Uliţa + 20 la instituţii publice. Proiectul prevede, de asemenea, montarea de contoare individuale „inteligente”, cu transmitere de la distanţă a valorilor de consum.

Firmele specializate în lucrări de construcţii de conducte de alimentare cu gaz, care sunt interesate de acest contract, pot depune oferte până cel târziu în data de 20 iunie, în vederea stabilirii câştigătorului acestei licitaţii urmând să fie aplicat criteriul cel mai bun raport calitate-preţ, unde componenta financiară reprezintă 58%, în vreme ce pentru restul de 42 de procente se iau în calcul experienţa specialiştilor cooptaţi în proiect, gradul de adecvare al graficului general de realizare a investiției publice şi resursele alocate pentru realizarea activităților.

Gaze pentru aproape 1600 de gospodării din Corbi

O altă localitate care investeşte masiv în dezvoltarea unei reţele inteligente de distribuţie a gazelor naturale este Corbi. Proiectul, în valoare de 20.880.424,23 lei+TVA, presupune execuţia unui număr de 1586 de branşamente pentru consumatorii casnici, echipate cu contoare de tip Smart, şi realizarea a 38,4 km de conducte de gaze:

  • 2.795 m în satul Poduri (străzile Radu cel Mare, Unirii, Poduri, Ghinei, Codrului, Zăvoiului)
  • 8.078 m în satul Săneşti (străzile Radu cel Mare – inclusiv cele adiacente, Valea Lupului, Erou Mihai Ungurenuş, Valea Mare, Ureanu Pârâieşti, Sfinţii Voievozi)
  • 6.272 m în satul Corbşori (străzile Negru Vodă, Luncii, Uliţa Şcolii, Ruginei, Muscelului, Maluri, Surpituri)
  • 5.325 m în satul Poienărei (străzile Negru Vodă, Iosif Poienăreanu, Preot Constantinescu, Învăţător Popescu, Lt. David Păunescu)
  • 11.600 m în satul Corbi (străzile  Voicu Corvin, Drumul Carului, Dispensarului Chiliilor, Naum Râmniceanu, Înv. Ion A. Iliescu, Piua, Răchiţii, Sturzenilor, Mogoeştilor, Cârstoilor, Aldeştilor)
  • 3.885 m în satul Jgheaburi (străzile Mănăstirii, Alexandria Morii, Petriceştilor, Punţii şi Înv. Stanciu Dumitru)
  • 426 m pe teritoriul comunei Domneşti, pentru a asigura conectarea reţelei comunei cu magistrala.

Termenul-limită pentru depunerea ofertelor este 16 iunie, iar criteriul de atribuire este acelaşi ca la licitaţia din Bălileşti.

licitatii (1)

Licitaţie pentru asfaltarea a două străzi din Bascov

Tot săptămâna trecută a fost lansată pe SICAP licitaţia pentru serviciile de proiectare tehnică, asistență tehnică din partea proiectantului și execuție lucrări aferente obiectivului „Reabilitarea și modernizarea drumurilor comunale: Pleașa, Fermei, în comuna Bascov, județul Argeș”. Investiţia cu o valoare estimată de 3.355.218,06 lei (fără TVA) vizează asfaltări pe 1115 m de drum. Ofertele se depun până pe 10 iunie, contractul urmând să fie atribuit firmei care oferă cel mai scăzut preţ.

La Bradu, se modernizează str. Dalia

La Bradu, continuă investiţiile în infrastructura rutieră a comunei, care nu au fost deloc puţine în ultima perioadă. De această dată, este rândul locuitorilor de pe strada Daliei să se bucure că vor avea asfalt proaspăt şi neted ca-n palmă în faţa casei. Primăria din localitate a lansat săptămâna trecută licitaţia ce are un buget de 1.509.114,45 lei (fără TVA) şi aşteaptă oferte până cel târziu vineri, 10 iunie, cea mai avantajoasă din punct de vedere financiar urmând să aducă firmei propunătoare contractul.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

17 posturi scoase la concurs de instanţele din Argeş pentru promovarea magistraţilor

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Bălileşti | Bascov | Bradu | Corbi | Sicap

Ultimele articole