Amenzi uriașe pentru șoferi! Noi schimbări în Codul Rutier

de | 02.06.2022 19:09 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Național

Vești proaste pentru șoferi! Guvernul a aprobat prin ordonanță de urgență modificarea şi completarea OUG nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, fiind stabilite sancțiuni dure pentru mai multe nereguli.

Una dintre modificări prevede ca șoferii prinși circulând pe banda de urgență a autostrăzilor să primească amenzi de până la 2.900 de lei. Mai mult, conducătorii riscă să rămână fără permis pentru 90 de zile.

Cei care circulă pe contrasens, întorc sau merg cu spatele pe autostrăzi, își vor pierde dreptul de a conduce pentru 120 de zile.

Totodată, șoferii care nu se asigură atunci când trec calea ferată sau care depășesc limita de viteză legală cu mai mult de 70 de kilometri la oră vor fi amendați cu până la 1.160 de lei și vor rămâne pietoni pentru o perioadă de 60 de zile.

Și conducătorii auto agresivi în trafic vor fi mai aspru sancționați, conform Ordonanței de Urgență, la fel și cei care nu respectă distanța recomandată față de un alt vehicul sau cei care întorc autoturismul cu frâna de mână.

Claxonatul excesiv, intimidarea colegilor de trafic, drifturile sau motocicliștii care merg pe o singură rotată, atrag amenzi cuprinse între 580 de lei și 725 de lei, precum și sancțiuni contravenționale complementare și suspendarea dreptului de a conduce pentru 30 de zile.

Radare fixe pe cele mai importante drumuri

Amintim că până la finalul anului 2022, vor fi puse în funcțiune 600 de radare fixe pe cele mai importante drumuri din România, Autostrada Soarelui, Valea Prahovei și Valea Oltului.

Potrivit ministrului de Interne, Lucian Bode, radarele fixe ultra-moderne vor fi montate pe drumurile din România în lunile următoare. Mai mult, acestea nu vor citi doar viteza, ci vor verifica în mod automat și dacă mașinile au ITP sau RCA valabile.

Decizia a fost luată în urma unui studiu al Uniunii Europene, care a clasat România pe primul loc la accidente rutiere și evenimente produse în trafic. MAI speră ca în acest fel accidentele de circulțație să înregistreze o scădere de 25% până în anul 2025.

Foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

E oficial! Bani în plus pentru acești români

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: RCA

Ultimele articole