10 noi stații de reîncărcare pentru mașinile electrice, în Pitești

de | 10.08.2022 18:52 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Pitești

Veste mare pentru piteșteni! Primăria Municipiului Pitești a anunțat că în maximum trei luni, în Pitești vor fi aduse 10 noi stații de reîncărcare pentru vehicule electrice.

Marți, a fost semnat contractul de furnizare a acestora și de execuție a lucrărilor, fiind finanțat de Administrația Fondului pentru Mediu în cadrul Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi.

Potrivit Primăriei Pitești, valoarea contractului este de 2.105.701,02 lei fără T.V.A. și are un termen de livrare de 3 luni.

Unde vor fi instalate stațiile de reîncărcare

Stațiile de reîncărcare pentru vehiculele electrice vor fi instalate în strada Costache Negri, numărul 30 (Parcare Bowling), acolo unde vor fi formate două puncte de reîncărcare, alimentate de acelaşi punct de livrare din reţeaua publică de distribuţie.

Un punct de reîncărcare permite reîncărcarea multistandard în curent continuu, la o putere de 50 kW, şi un punct de reîncărcare permite reîncărcarea în curent alternativ la o putere de 22(43) kW a vehiculelor electrice. Staţia de reîncărcare va permite reîncărcarea simultană la puterile declarate”, transmite sursa citată.

Astfel, piteștenii vor beneficia de douăzeci de locuri de parcare pe amplasamentul staţiilor de reîncărcare, locuri ce vor putea fi ocupate exclusiv pentru încărcarea vehiculelor electrice.

Foto descriptiv Adevărul

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Pitești | Primăria Municipiului Pitești

Ultimele articole