100 de BMW-uri sunt echipate pentru Poliție! Sindicaliștii sunt nemulțumiți de noile mașini: „Vor fi costuri suplimentare”

de | 23.03.2023 10:30 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național

100 de BMW-uri sunt echipate pentru Poliție! Sindicaliștii sunt nemulțumiți de noile mașini: „Vor fi costuri suplimentare”

Primele mașini ale Poliției Române, BMW-urile deja celebre prin prisma criticilor și reacțiilor stârnite, au ajuns la București. Polițiștii din întreaga țară ar urma să primească noile autospeciale în următoarea perioadă.

Mașinile BMW, care au iscat un val de reacții încă din momentul licitației, vor ajunge la agenții de poliție. Este vorba de 100 de vehicule, conform Observatornews.ro. Dintre acestea, 30 au fost deja echipate cu girofaruri, sirene, precum și cu însemnele Poliției.

Potrivit sursei citate, în curând, celelalate 70 de mașini ar urma să primească același „tratament”. După ce vor fi echipate, vor fi predate mai multor unități din Capitală, dar și din alte județe ale țării.

Sindicaliștii nu sunt încântați de noile mașini

Deși prețul unei astfel de mașini se ridică la 33.000 de euro, sindicaliștii EUROPOL nu sunt foarte încântați de BMW-uri. Ei spun că pentru un asemenea preț se așteptau la o mai mare performanță.

Reprezentanții EUROPOL se plâng de faptul că BMW-urile nu aveau montate stații de recepție, separatoare, precum și alte lucruri necesare. Aceste dotări necesită costuri suplimentare, spun sindicaliștii EUROPOL.
Aceste BMW-uri din contract nu aveau montate staţii de emisie recepţie, ceea ce înseamnă costuri suplimentare, nu au separatoare între poliţiştii rutieri şi bancheta din spate. Nu au un chit de accidente rutiere, conuri, celelalte elemnte necesare. Vor fi costuri suplimentare”, a transmis Cosmin Andreica, reprezentant sindicat EUROPOL.

bmw politie - 100 de BMW-uri sunt echipate pentru Poliție! Sindicaliștii sunt nemulțumiți de noile mașini: „Vor fi costuri suplimentare”

Foto G4media.ro

Parchetul European și DNA verifică achiziția BMW-urilor

Amintim că în urmă cu câteva zile, Poliția Română a anunțat faptul că Parchetul European și DNA verifică achiziția BMW-urilor. Contractul este încheiat cu Automobile Bavaria, conform Europa Liberă.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului de Interne, au fost puse la dispoziția Parchetului Uniunii Europene toate documentele cu privire la acest contract.

Până în prezent, nu au fost recepționate autospeciale de tipul menționat de dumneavoastră, contractul dintre instituția noastră și SC Automobile Bavaria fiind în desfășurare, fără a fi înregistrate întârzieri”, a precizat Poliția Română.

De asemenea DNA (Direcția Națională Anticorupție) anchetează achiziția din 2021, la care s-a prezentat un singur ofertant, potrivit sursei citate. Dosarul penal a fost deschis de DNA în toamna lui 2022, după ce s-ar fi autosesizat.

Foto Autolatest

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Doi jandarmi, răniți în misiune! Un glonț a trecut prin palma unuia dintre ei și a ajuns în abdomenul celuilalt

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Poliția Română

Ultimele articole