Doi jandarmi, răniți în misiune! Un glonț a trecut prin palma unuia dintre ei și a ajuns în abdomenul celuilalt

de | 23.03.2023 09:35 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național

Doi jandarmi, răniți în misiune! Un glonț a trecut prin palma unuia dintre ei și a ajuns în abdomenul celuilalt

Incident care putea avea urmări de-a dreptul tragice, în noaptea de miercuri, în județul Ilfov. Doi jandarmi au fost răniți, după ce unul dintre ei a manevrat greșit arma din dotare.

Totul s-a petrecut în noaptea de miercuri spre joi, în localitatea Pantelimon din județul Ilfov. Doi jandarmi, care se aflau în timpul serviciului, au fost răniți, chiar în timpul unei misiuni. Conform primelor informații, se pare că trei subofițeri au intervenit noaptea trecută, în județul Ilfov, după ce ar fi observat o mașină suspectă pe un teren viran.

Jandarmii au pornit în urmărirea autoturismului și ajunși la locul cu pricina au constatat că mai multe persoane sustrăgeau fier. Prin urmare, unul dintre jandarmi a coborât din autospeciala de intervenție și a tras câteva focuri de armă în plan vertical.

Un echipaj format din trei subofițeri, în timp ce acționa pe raza județului Ilfov, a observat, pe un teren viran situat pe Centura București, între localitățile Glina și Pantelimon, un autovehicul suspect. Ajunși la fața locului, jandarmii au observat mai multe persoane care sustrăgeau fier. În încercarea de a-i opri, unul dintre jandarmi a coborât din autospecială și a executat mai multe focuri de armă, în plan vertical”, transmite Jandarmeria Română, prin intermediul unui comunicat de presă.

Conform reprezentanților instituției, subofițerul s-a întors în autospecială pentru a-și asigura armamentul, moment în care s-a descărcat. Glonțul i-a trecut prin palmă, iar ulterior, a ricoșat în abdomenul colegului său.

După somațiile legale făcute, subofițerul a revenit în autospecială și în momentul în care a vrut să asigure armamentul acesta s-a descărcat, unul dintre jandarmi rănindu-se la mână, iar glonțul ricoșând în abdomenul unui alt jandarm.”, precizează Jandarmeria.

Jandarmii răniți au ajuns la spital

Ambii jandarmi răniți au fost monitorizați de către o ambulanță ajunsă la fața locului. Aceștia au fost transportați la spital, fiind conștienți. Din fericire, nu au suferit leziuni care să le pună viața în pericol.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului General al Jandarmeriei Române urmează să fie desfășurate cercetări de către instituțiile abilitate. De asemenea, vor fi efectuate verificări interne pentru a se stabili cu exactitate în ce condiții s-a produs incidentul neobișnuit.

Circumstanțele în care s-a produs evenimentul urmează să fie elucidate de către instituțiile abilitate.
La nivelul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române au fost dispuse, de urgență, verificări interne cu privire la cele întâmplate, urmând ca rezultatele să fie puse la dispoziția organelor abilitate”, adaugă Jandarmeria Română.

Foto descriptiv Realitatea de Brăila

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Fotbalist din Pitești, arestat după ce a tâlhărit și a dat cu spray lacrimogen în ochi unui bărbat

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Jandarmeria Română