Pe 14 mai și 21 aprilie vom celebra prietenia cu Israel și Germania. Adrian Miuțescu: ”Am susținut bucuroși cele două proiecte de legi”

de | 19.03.2024 12:42 | Național, Politic

Adrian Miuțescu, deputatul Forța Dreptei anunță că au fost votate astăzi două proiecte importante: proiectul de loege privind instituirea zilei de 14 mai ca Ziua Solidarităţii şi Prieteniei dintre România şi Statul Israel și proiectul de lege pentru instituirea zilei de 21 aprilie ca Ziua Prieteniei dintre România şi Republica Federală Germania.

”Deputații Forța Dreptei au votat azi pentru Proiectul de Lege privind instituirea zilei de 14 mai ca Ziua Solidarităţii şi Prieteniei dintre România şi Statul Israel. De asemenea, am fost pentru Proiectul de Lege pentru instituirea zilei de 21 aprilie ca Ziua Prieteniei dintre România şi Republica Federală Germania.

Atât eu, cât și colegii mei din Forța Dreptei, am susținut bucuroși cele două proiecte de legi. Astăzi, când se promovează ura, dușmănia, teroarea, cred că prietenia trebuie să reprezinte o dovadă că se poate și altfel. Că există oameni care se pot iubi, care pot colabora. Soluția pentru o relație armonioasă este prietenia dintre țările noastre și îi felicit pe inițiatorii acestor proiecte”, a transmis Adrian Miuțescu pe pagina de Facebook.

Puteți urmări aici declarația integral.

Pot fi organizate activități culturale

În forma adoptată de senatori se prevede ca cu ”prilejul Zilei Prieteniei dintre Romania și Republica Federala Germania pot fi organizate activități diplomatice, politice, culturale, sociale și artistice și pot fi difuzate, prin mijloace de informare în masă, materiale care vizeaza istoria și promovarea relațiilor bilaterale romano-germane”.

Totodată, în ceea ce privește proiectul privind instituirea zilei de 14 mai ca Ziua Solidarităţii şi Prieteniei dintre România şi Statul Israel, în variant aprobată de Senat se prevede: ”Parlamentul va lua măsurile necesare pentru a marca, printr-un moment solemn la începutul ședinței parlamentare din ziua de 14 mai a fiecarui an sau, atunci ciind Parlamentul nu se reunește la aceasta data, cu ocazia ședinței parlamentare din imediata proximitate temporala a acestei date, semnificatia acestei zile”. La data de 14 mai a fiecarui an, ”Administrația Prezidențiala, Parlamentul și Guvemul vor lua măsurile necesare pentru arborarea drapelului Statului Israel, alături de cel al României”. De asemenea, ”autoritățile administrației publice centrale și locale, misiunile diplomatice ale României în Statul Israel, precum și în alte state sau aflate pe lângă organizații internaționale – Misiunea Permanentă a României pe lângă Organizația Națiunilor Unite, Delegația Permanentă a României la NATO, Reprezentanța Permanentă a României pe lângă UE – pot acorda sprijin logistic și pot aloca fonduri din bugetele proprii în vederea organizării și derulării în bune condiții a evenimentelor dedicate, în limita alocărilor bugetare aprobate”.

Foto descriptiv. Sursă foto: screenshot.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Deputatul Adrian Miuțescu: ”Vă doresc să fiți mereu înconjurate de iubire, respect și admirație!”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Adrian Miuțescu

Ultimele articole