14 milioane de euro. Fuchs Condimente Romania investeşte în fabrica de la Curtea de Argeş

de | 06.09.2023 17:41 | Curtea de Argeș, Economic

Unul dintre cei mai cunoscuți producători din industria de condimente și ingrediente alimentare de pe piața locală, Fuchs Condimente Romania, anunţă o investiţie de 14 milioane de euro în extinderea fabricii sale din Curtea de Argeş. Acest proiect, ce demarează în luna septembrie este programată să fie finalizată în august 2024, presupune lărgirea capacităților logistice și de producție, precum și în automatizarea proceselor de producție.

Piatra de temelie a fabricii Fuchs de la Curtea de Argeș a fost pusă miercuri în prezența primarului Constantin Panțurescu, a CEO al Grupului Fuchs, Nils Meyer-Pries, a lui Uwe-Jens Karl, Managing Director Fuchs Condimente Romania, a secretarului general al Municipiului Curtea de Argeș, Janina Zarioiu, a arhitectului șef al Primăriei, Alexandra Lăzărescu, și a numeroșilor oaspeți invitați să asiste la eveniment și să închine un pahar de șampanie, a anunțat administrația locală din Curtea de Argeș.

Portofoliul de produse, extins

Sursă foto: Facebook Constantin Panturescu.

Fuchs a anunțat că va aloca 14 milioane de euro – investiție proprie – în extinderea centrului logistic și de producție, care aproape își va dubla capacitatea: de la 11.084 de metri pătrați (cât totalizează, în prezent), la 21.338 de metri pătrați. Noua hală de producție va fi dotată cu echipamente de ultimă generație, printre care și o nouă facilitate de malaxare condimente.

Totodată, investiția va permite companiei să-și extindă și portofoliul de produse.

”Această decizie strategică contribuie la diversificarea gamei și la consolidarea poziției companiei pe piața locală”, subliniază și Uwe-Jens Karl, Managing Director Fuchs Condimente Romania, potrivit informării.

Fuchs Condimente Romania face parte din Grupul Fuchs, fondat de Dieter Fuchs, în anul 1952, în orașul Diessen (Germania), ca afacere de familie. În următorii 25 ani de la înființare, Grupul s-a extins în Franța, în Statele Unite, în Brazilia, iar mai apoi, în China. Astăzi, Grupul Fuchs este prezent în 10 țări, de pe 4 continente, având peste 3.000 de angajați. Fuchs Condimente România este prezentă pe piața locală din anul 2001, arată cei de la forbes.ro. Compania are în portofoliu brandurile Fuchs, Cosmin, Alex, Mirodenia, V6BBQ, Bio Wagner și Ubena.

Sursă foto: Facebook Constantin Panturescu.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

AFM a publicat listele cu instalatorii validați în cadrul programului Casa Verde

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Fuchs Condimente Romania