AFM a publicat listele cu instalatorii validați în cadrul programului Casa Verde

de | 06.09.2023 14:01 | Național, Economic, Importante

Veste bună pentru români. Administratia Fondului pentru Mediu (AFM) a publicat astăzi listele cu instalatorii validați în cadrul programului Casa Verde. Astfel, potrivit celor de la MInisterul Mediului, începând de astăzi, persoanele fizice și unitățile de cult vor putea selecta din aplicația informatică unul dintre cei 515 instalatori validați pentru a le fi verificate documentele depuse în cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice. La nivelul Argeșului pe listă se regăsesc 12 instalatori validați.

Bugetul total al acestei sesiuni este de aproape 2 miliarde lei, din care peste 1,7 miliarde de lei a fost alocat persoanelor fizice, iar unitățile de cult au avut la dispoziție 17,5 milioane  lei.

”În acest an, acordăm o atenție deosebită zonei de eficiență energetică, Programul Casa Verde Fotovoltaice având un buget de aproape 2 miliarde de lei, dublu față de sesiunea precedentă.  Ne dorim ca toți cei 87.500 de solicitanți care au aplicat anul acesta să devină prosumatori în cel mai scurt timp. Apreciez interesul deosebit manifestat  pentru accesarea acestui program, din partea persoanelor fizice și a unităților de cult. Organizarea pe regiuni a fost o idee excelentă care a contribuit esențial la succesul programului. Acesta e un program care va continua și în anii următori, astfel încât să avem astfel de surse de energie verde pe cât mai multe case”, a declarat ministrul Mircea Fechet, potrivit informării celor de la MInisterul Mediului.

Calendar

În termen de maximum 30 de zile de la data selectării instalatorului de un solicitant, instalatorul analizează documentele încărcate de solicitant, conform procedurii de analiză şi selectează în aplicaţie solicitanţii eligibili.

AFM generează, prin intermediul aplicaţiei, listele cuprinzând proiectele solicitanţilor eligibili. După publicarea pe site-ul AFM a listei solicitanților aprobați, instalatorul va putea începe montarea panourilor fotovoltaice.

Implementarea proiectului se realizează în termen de cel mult 12 luni de la aprobarea proiectului, termen în care trebuie realizată instalaţia şi în care se va obţine certificatul de racordare.

Selectarea de către solicitant a unui instalator validat, efectuarea analizei de către instalator a documentelor încărcate de solicitant și aprobarea de către instalator a solicitanţilor eligibili se pot parcurge în termen de maximum 90 de zile, începând de astăzi, 6 septembrie 2023.

Finanțarea se acordă în cuantum de maximum 20.000 de lei, sub condiția suportării unei contribuții proprii a beneficiarului de 2.000 de lei. Suma finanțată de AFM se scade de către instalatorul validat din valoarea totală a facturii, iar diferența până la valoarea totală a facturii se suportă de beneficiar din surse financiare proprii.

Lista cu instalatorii validați poate fi accesată aici.

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook Ministerul Mediului.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”. Vin bani în două localități din Argeș!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: AFM

Ultimele articole