Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”. Vin bani în două localități din Argeș!

de | 05.09.2023 18:23 | Rural, Economic

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) a anunțat că alte 50 de noi proiecte de infrastructură din 28 de județe primesc finanțare. Printre localitățile care primesc finanțare se numără și două din județul Argeș.

”Încă de la începutul mandatului meu, mi-am propus să am o relație directă cu toate autoritățile locale pentru a găsi împreună oportunități de finanțare și pentru a remedia problemele întâmpinate în implementarea proiectelor. Încurajez toți edilii să gândească proiecte integrate, care să răspundă nevoilor comunităților pe care le reprezintă, și să acceseze fondurile pe care Ministerul Dezvoltării le pune la dispoziție prin programele pe care le coordonează”, a precizat, astăzi, ministrul Adrian-Ioan Veștea, cu ocazia semnării a 50 de noi contracte de finanțare prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, potrivit comunicatului publicat de MDLPA.

Drumurile din Șuici și Vedea

Contractele, în valoare totală de 530.350.791,44 de lei, au fost semnate, la sediul MDLPA, împreună cu o parte dintre beneficiarii proiectelor, și vizează atât modernizarea infrastructurii rutiere, cât și înființarea sau extinderea unor sisteme de alimentare cu apă potabilă, de canalizare și a unor stații de epurare. ”Prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, se vor realiza peste 9.000 km de rețele de alimentare cu apă, 17.000 km de rețele de canalizare, 2.000 km de drumuri județene și 15.000 km de drumuri locale, precum și 104 sisteme de distribuție a gazelor naturale, preluate din Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM)”, potrivit sursei citate.

Proiectele din Argeș care se regăsesc pe lista celor care primesc finanțare sunt:  ”Modernizare drumuri comunale DC 171 și DC Fata – Izvoru în comuna Vedea, județul Argeș – 4.920.027,76 lei; ”Modernizare drumuri comunale și vicinale în sat Șuici și sat Rudeni, comuna Șuici, județul Argeș” – 15.000.000 lei.

Sursă foto: Facebook MDLPA.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Anunțul MIPE. Când intră banii pentru plata facturilor de încălzire

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: MDLPA

Ultimele articole