162 ani de la nașterea dramaturgului Alexandru Davila

de | 11.02.2024 13:02 | Pitești, Cultură

Mâine, de la ora 11:00, este programată la Teatrul Alexandru Davila Pitești o masă rotundă, cu tema ”162 ani de la nașterea dramaturgului Alexandru Davila”, eveniment organizat de Muzeul Golești, în colaborare cu Teatrul Alexandru Davila.

”12 februarie, o nouă data cu semnificații profunde pentru ilustra familie Golescu şi pentru această ţară. Este data de naștere a lui Alexandru Davila, primul fondator al unei trupe particulare teatrale. Ioan Massoff, secretarul literar al Teatrului Național spunea ca director al Teatrului Național și ”om care a avut teatrul în sânge – Alexandru Davila avut două țeluri, pe care le-a urmărit cu o stăruință de om miruit, care n-a ținut seama de piedici, de neînțelegerea unora, de calomniile altora: a atras un public numeros și credincios care-i urmărea activitatea și a format actori”, transmit cei de la Muzeul Golești în informarea publicată pe pagina de Facebook.

Sursă foto: Facebook Muzeul Golești.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Noi evenimente anunțate de Centrul Cultural Pitești pentru perioada 12-16 februarie

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Teatrul Alexandru Davila

Ultimele articole