Pe 18 octombrie. Curtea Constituțională analizează sesizarea pe proiectul de lege privind măsurile fiscale și bugetare

de | 29.09.2023 19:01 | Național, Administrație

S-a decis. Curtea Constituţională a României urmează să analizeze pe data de 18 octombrie sesizarea pe proiectul de lege privind măsurile fiscale și bugetare pe care Guvernul şi-a angajat răspunderea în Parlament, potrivit celor de la agerpres.ro.

Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR, a anunțat astăzi că a fost depusă sesizarea la CCR referitoare la pachetul de legi pe care Guvernul şi-a angajat răspunderea în Parlament. Atacarea la CCR a fost făcută de aleșii USR, Forța Dreptei și doi membrii de la PNL. Autorii sesizării explică că legea pentru care a fost angajată răspunderea încalcă principiul previzibilității, securității juridice și clarității normelor. 

”Sunt 46 de pagini de articole de neconstituţionalitate, sunt 13 articole din Constituţie călcate în picioare de Ciolacu în acest proiect. (…) Guvernul şi-a angajat răspunderea cu privire la un pachet de legi, sunt modificate 22 de acte normative, nu e un proiect de lege unitar, nu este respectată condiţia aplicării imediate a legii. Este ala-bala-portocala. Unele prevederi se aplică la 1 octombrie, unele prevederi se aplică la anul, unele în 2025, iar CCR a spus în nenumărate rânduri că asta nu este în regulă şi a admis sesizări de neconstituţionalitate. A spus clar că atunci când îţi angajezi răspunderea ca Guvern trebuie să ţi-o angajezi pe ceva urgent”, a spus Ionuț Moşteanu, potrivit sursei citate.  

Foot descriptiv. Sursă foto: opiniatimisoarei.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Bărbat din Rucăr, prins cu mai multe lemne decât erau trecute în acte! S-a ales cu o amendă usturătoare

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: CCR