Incendiile de vegetaţie fac ravagii în Argeș. Zeci de mii de metri pătrați de teren au fost afectați

de | 29.09.2023 19:02 | Județean, Eveniment

În perioada 28.09.2023, ora 08:00 – 29.09.2023, ora 08:00, pe raza județului nostru au avut loc mai multe incendii de vegetație care au afectat o suprafață totală de teren de aproximativ 91.000 mp, flăcările propagându-se și la un lan de grâu, la deșeuri menajere și litieră de pădure.

Salvatorii argeșeni au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea a patru incendii în care au ars vegetație uscată, mărăciniș, dar și deșeuri menajere.

Prima intervenție a fost în comuna Suseni, au ars aproximativ 30.000 mp de vegetație uscată, circa 15 mp dintr-un lan de grâu și aproximativ 500 kg deșeuri menajere.

Un incendiu devastator a avut loc și în comuna Bârla, au ars aproximativ 40.000 de vegetație uscată și mărăciniș.

Din păcate, în momentul în care a văzut că incendiul se manifestă în apropierea gospodăriei sale, o femeie de aproximativ 82 de ani a suferit
un atac de panică.

Echipajul SMURD de prim ajutor calificat aflat la fața locului i-a acordat îngrijirile medicale necesare.

Potrivit ISU Argeș, în urma monitorizării, nu a fost necesar transportul la spital.

Tot în comuna Bârla, salvatorii argeșeni au fost solicitați să intervină la un alt incendiu, în urma căruia au ars aproximativ 20.000 de vegetație uscată și 1.000 mp litieră de pădure.

Pentru stingerea incendiului, alături de pompieri a intervenit și Serviciul Voluntar Pentru Situații de Urgență.

Tot în intervalul menționat mai sus, pompierii argeșeni au fost solicitați să intervină în cadrul unui incendiu ce a avut loc în orașul Topoloveni, unde au ars aproximativ 1.000 mp de vegetație uscată. Din păcate, aici a existat posibilitatea de propagare la locuințele din vecinătate.

Din fericire, în urma acestor arderi nu s-au înregistrat persoane intoxicate cu fum sau pagube materiale consistente constând în afectarea unor locuințe sau anexe.

Având în vedere faptul că sunt tot mai dese astfel de cazuri, pompierii argeșeni fac apel către cetățeni să adopte un comportament preventiv în evitarea incendiilor de vegetație.

Totodată, reamintim că arderile necontrolate de vegetație sunt interzise. Nerespectarea prevederilor legale se sancționează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei, pentru persoane fizice şi de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru persoanele juridice.

foto descriptiv isubh.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Modelul Andre Bîrleanu, arestat preventiv după ce ar fi sechestrat și violat o tânără

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ISU Argeș