anchetaonline.ro

19 câini rămași fără apă sau mâncare pentru zile întregi după ce stăpânul a decedat!

de | 03.07.2022 14:42 | Știri, Eveniment, Județean

Poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Rociu, împreună cu polițiști Biroului pentru Protecția Animalelor Argeș au descoperit la o gospodărie din Rociu 19 animale care au rămas timp de mai multe zile fără apă sau mâncare. Din păcate, în urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a stabilit că stăpânul acestora ar fi decedat la o unitate medicală din București.

Pentru îngrijirea animalelor, ele au fost preluate și transportate de către reprezentanții Asociației Aulim la sediul acestora. În total au fost preluați 19 câni , dintre care 3 cu vârsta de aproximativ 3 luni și 2 cu vârsta de aproximativ 6 luni.

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Argeș recomandă tuturor posesorilor de câini să se îngrijească de animale prin hrană adăpost, starea de sănătate, dar și de supravegherea animalelor, astfel încât să prevină neplăcerile față de alte persoane.

Fapte precum lăsarea în libertate fără supraveghere, abandonarea, dar și deținerea unor câini din rase periculoase ori cu comportament agresiv, fără îndeplinirea condițiilor legale, neprevenirea atacului canin, precum și lăsarea fără hrană și adăpost, sunt sancționate de normele legale în vigoare, acestea fiind prevăzute de Legea 61/1991 privind normele de conviețuire socială, OUG 55/2002 privind regimul de deţinere al câinilor periculoşi sau agresivi și Legea 205/2004 privind protecția animalelor.

Din punct de vedere al răspunderii legale, proprietarii sau deținătorii temporari sunt obligați să ia toate măsurile pentru prevenirea atacului canin, nerespectarea acestui aspect putând fi sancționată contravențional, sau putând chiar întruni elementele constitutive ale unei infracțiuni.

De asemenea, deținerea unui câine (și a oricărui animal, dealtfel), implică deopotrivă, ca omul să fie responsabil. Chiar și lipsirea de supraveghere sau lipsa de îngrijire față de animalul deținut poate să întrunească elemente constitutive ale unei infracțiuni, aidoma situațiilor în care aceste fapte constituie în mod evident o încălcare a legii, cum sunt actele de cruzime, rănirea, schinguirea, omorârea fără drept.”, anunță IPJ Argeș.

 

Foto descriptiv

 

Citi’i, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Peste 500 de minori cu soțitori nu au putut părăsi țara în ultimele săptâmâni!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Protecția Animalelor | Protecția Animalelor Argeș | Rociu