Peste 500 de minori cu soțitori nu au putut părăsi țara în ultimele săptâmâni!

de | 03.07.2022 14:06 | Știri, Administrație, Național

Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (ITPF) a informat faptul că, în ultima lună, un număr de peste 500 de copii români au dorit să plede din țară, împreună cu părinții sau insoțitorii. Din păcate, nici unul dintre ei nu a avut la dispoziție documentele necesare pentru plecarea în străinătate. De asemenea, de la începutul acestui an se numără aproximariv 1.600 de minori, prezintă un comunicat al IGPF.

Astfel astfel de situaţii se întâmplă în număr cât mai mare după începerea vacanței de vară, prezintă sursa citată.

Astfel, începând cu 10 iunie, poliţiştii de frontieră nu au permis ieşirea din ţară a peste 500 cetăţeni români minori ( aproximativ o treime din totalul de la începutul anului), aflaţi într-una din situaţiile următoare – nu posedau documente de călătorie valabile, părintele însoţitor nu avea acordul celuilalt părinte prin procura notarială, însoţitorii minorilor, alţii decât părinţii, nu au prezentat cazierul judiciar”, se adaugă în comunicat.

Sursa Foto Poliția de Frontieră Română

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

MAI a depistat 7 persoane date în urmărire națională și internațională!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: