2 școli din Argeș au rămas cu toaleta „în fundul curțiiˮ!

de | 23.09.2022 19:16 | Știri

După ce la nivel județean s-a dus o campanie de „eradicare” a toaletelor din „fundul curții”, lucrurile s-au îmbunătățit considerabil în ultimii 5 ani.

Din 92 de școli, câte erau în 2017, cu grupuri sanitare inadecvate, Argeșul a mai rămas cu două. Este vorba de Școala Primară Bohari, structură a Școlii Gimnaziale „Petre Tudose” din comuna Mălureni, unde învață 10 elevi, și Grădinița cu Program Normal „Valea Caselor”, structură a Școlii Gimnaziale Nr. 1 Vulturești, unde sunt 14 elevi.

În celelalte 450 de unități de învățământ, cu personalitate juridică și structuri, grupurile sanitare sunt fie în interiorul clădirii școlilor, fie lipite de acestea și toate sunt racordate la apă curentă și canalizare. După cum a declarat inspectorul școlar adjunct Cătălina Dumitrașcu, cele două toalete care acum sunt departe de edificiul în care se desfășoară cursurile și nu sunt legate la utilități vor dispărea odată cu respectivele structuri. Din cauza numărului mic de elevi care le frecventează, acestea vor fuziona, în cel mai scurt timp cu școlile-mamă și nu va fi nevoie de noi investiții în aceste grupuri sanitare.

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș

Ultimele articole