anchetaonline.ro

2 specialiști noi s-au alăturat echipei ATI de la Spitalul Mioveni

de | 29.08.2022 18:13 | Știri, Lifestyle, Mioveni

Când majoritatea unităților sanitare marchează un deficit de personal medical, Spitalul orășenesc Mioveni reușește să atragă noi și noi specialiști în echipa sa, atât prin echipamentele de ultimă generație, cât și prin abordarea managerială exercitată de directori care cunosc îndeaproape sistemul, fiind medici de profesie.

Chiar astăzi instituția a anunțat mărirea echipei din cadrul secției de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI), o structură vitală în componența oricărui spital mare. Medicii Andrea Dănilă și Bogdan Prunaru au absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova și au urmat apoi stagiul de pregătire pe specialitatea Anestezie si Terapie Intensivă. Cei doi și-au continuat formarea și practica în afara țării, în Irlanda, la spitalul Our Lady Of Lourdes Hospital, o experiență în care au acumulat metode și tehnici medicale noi, pe care acum le pun în practică la Mioveni.

 Consider că un specialist în terapie intensivă trebuie să aibă o abordare holistică a pacienților și să cunoască aspecte din multiple arii medicale, pentru că orice afecțiune de care suferă o persoană poate reprezenta un risc major, iar medicul de ATI trebuie să aibă vocație în domeniu, să se pregătească toată viața și să se lupte zi de zi cu salvarea pacienților.

Deși am fi putut pleca din nou în străinătate, am ales să profesăm la Spitalul Orășenesc Mioveni datorită echipei tinere şi ambiţioase de aici, dar și a aparaturii moderne”, a declarat dr. Bogdan Prunaru.

Și luna trecută, secția de Ortopedie s-a îmbogățit cu un medic nou după cum puteți citi aici și, în plus, Spitalul Mioveni a finalizat proiectul din fonduri nerambursabile, în valoare de circa 5 milioane euro, care înseamnă echipamente noi, printre care un computer tomograf, dar și o stație de oxigen, ce deservește întreaga unitate.

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Craiova | Mioveni | Spitalul Mioveni | Spitalul Orășenesc Mioveni