anchetaonline.ro

Prima creșă din Bradu și-a deschis porțile în prezența micuților beneficiari

de | 29.08.2022 18:00 | Știri, Administrație, Rural

Moment istoric în comuna , după cum a ținut să sublinieze primarul , prin inaugurarea primei creșe din localitate. În satul s-a deschis cea mai nouă unitate de educație timpurie, care și-a primit, începând de astăzi, primii beneficiari, respectiv 40 de micuți cu vârste sub 3 ani. Desenele cu personaje îndrăgite ce îi întâmpină încă de la intrare, mobilierul colorat și doamnele numai un zâmbet, i-au încântat la maxim pe copilașii care au venit astăzi la creșă și, spre surprinderea celor prezenți, nu prea a plâns niciun prichindel din cauza separării de părinții.

WhatsApp Image 2022 08 29 at 17.02.44 - Prima creșă din Bradu și-a deschis porțile în prezența micuților beneficiari

Evenimentul a fost găzduită de sala de festivități a noii creșe, iar cei mici și părinții au fost întâmpinați de mascotele Mickey și Minnie. Într-o atmosferă festivă, primarul Dan Stroe, alături de vicele Gheorghe Negoi, și-a primit oaspeții, printre care s-au numărat vicepreședintele CJ Argeș, Marius Nicolaescu, senatoarea și deputatul Nicolae Pavelescu.

”Am căutat mereu soluții, împreună cu inspectorul școlar general Dumitru Tudosoiu, să ne păstrăm copiii la școlile din Bradu și să nu mai migreze spre Pitești. Un prim pas în atingerea acestui obiectiv a fost înființarea grădiniței cu program prelungit, un proiect de succes care a început cu 15 copii și iată că astăzi avem peste 130 de preșcolari. Când am aflat că prin II avem posibilitatea să accesăm fonduri pentru această creșă, împreună cu echipa de la Primărie, am făcut proiectul care ne-a fost aprobat. Mă bucur că astfel putem asigura condiții deosebite copiilor noștri. Îmi pare rău că nu am reușit să acceptăm toate solicitările, pentru că ne mai trebuia încă o grupă ca să onorăm cererile, dar normativele nu ne lasă și, în aceste condiții, vom funcționa doar cu 40 de copii. Creșa are în structură: săli de zi, unde copiii se joacă și au activități, câte un dormitor pentru fiecare grupă, dotat cu pătuțuri, cameră de biberonerie, unde se prepară laptele pentru copilași, bucătărie utilată cu echipamente ultramoderne, spațiu de odihnă pentru îngrijitoare, zonă de joacă, birouri pentru personalul administrativ, grupuri sanitare adecvate înălțimii celor mici, cu dușuri, dar și cabinet medical. Pentru igienă, la intrare am montat un aparat pentru a pune automat botoșii de unică folosință.”, ne-a declarat primarul Dan Stroe.

dan stroe cresa - Prima creșă din Bradu și-a deschis porțile în prezența micuților beneficiaridulapuri cresa - Prima creșă din Bradu și-a deschis porțile în prezența micuților beneficiari dormitor cresa

Realizarea creșei și dotarea acesteia a fost posibilă prin programul PNDL II, în baza proiectului depus de către Bradu, care și-a asumat partea de echipamente și mobilier, amenajarea spațiului verde și a unui loc de joacă. Costul total a fost de 2,4 milioane de lei, iar pentru dotări s-au alocat peste 240.000 de lei din bugetul comunei. Suprafața utilă a construcției este 718,08 mp.

Citește articolele pe același subiecte: Bradu | Cristina Stocheci | Dan Stroe | Geamăna | PNDL | Primăria
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă, secretar general al redacțiilor Ancheta, cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare: