Aproape 200 de persoane arestate în Turcia pentru prăbușirea unor clădiri, în urma cutremurelor

de | 26.02.2023 16:49 | Știri, Eveniment, Național

Aproape 200 de persoane au fost arestate în Turcia pentru prăbușirea unor clădiri, în urma cutremurelor devastatoare care au avut loc luna aceasta.

În urma cutremurelorc jumătate de milion de apartamente au fost distruse în Turcia.

 

Turcia cutremur

Foto: expressdebanat.ro

 

Un număr de 184 de persoane au fost arestate până în prezent pentru prăbușirea clădirilor, potrivit Antena3.

Peste 600 de persoaneau fost anchetate în legătură cu locuințele distruse, a anunțat ministrul turc al Justiției, Bekir Bozdag.

Oricine are greșeli, neglijență sau deficiențe va fi adus în fața justiției și va fi tras la răspundere în fața legii”, a declarat ministrul turc al Justiției după cutremurele din Turcia.

cutremur seism turcia

Sursa Foto Digi24

 

Unul dintre constructorii blocurilor prăbușite în Turcia, în urma cutremurelor, a fost arestat pe aeroportul din Istanbul. Potrivit mai multor publicații din Turcia, Mehmet Yaşar Coşkun încerca să fugă din țară atunci când a fost prins de autorități.

Mai multe detalii despre acest subiect puteți afla AICI. 

 

Cutremur_Turcia_agerpres_13431865-scaled

Foto Agerpres

 

Reamintim faptul că Turcia a fost lovită luna aceasta de mai multe cutremure dar cel mai mare a fost cel cu magnitudinea de 7,8 grade.

Bilanțul deceselor a depăşit 50 de mii dar nici măcar acum, la aproape trei săptămâni de la tragedie, nu se cunoaște exact numărul persoanelor care și-au pierdut viața.

Foto: HotNews

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

(Video) Imagini cu salvatorii români care scot un bărbat de sub dărâmături, în Turcia

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Turcia