Începuturile Universului. Telescopul James Webb a făcut o descoperire surprinzătoare

de | 26.02.2023 17:20 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Național

Astronomii au zărit ceva neașteptat, în timp ce foloseau Telescopul Spațial James Webb ca să studieze începuturile Universului, scrie CNN, potrivit celor de la Digi24. Observatorul spațial a descoperit șase galaxii masive care au existat între 500 și 700 de milioane de ani de la Big Bang. Telescopul observă Universul în lumină infraroșie și poate detecta lumina slabă care provine de la stele și galaxii antice.

Observatorul poate să vadă cum arăta spațiul cosmic cu până la 13,5 miliarde de ani în urmă, iar oamenii de știință au determinat faptul că Universul are în jur de 13,7 miliarde de ani. Galaxiile sunt atât de masive încât ele intră în conflict cu 99% dintre modelele care reprezintă primele galaxii din Univers. De altfel, această descoperire schimbă teoriile despre orginile galaxiilor, potrivit unui nou studiu publicat miercuri în revista Nature. ”Aceste obiecte sunt mult mai masive decât se aștepta cineva”, a spus Joel Leja, coautor al studiului și profesor asistent de astronomie și astrofizică de la Universitatea Penn State, potrivit sursei citate. ”Ne așteptam să găsim doar galaxii mici, tinere la acest moment din timp, dar am descoperit galaxii la fel de mature ca ale noastre în ceea ce credeam până acum că era începutul Universului”, a mai explicat acesta. ”Cu toate că datele indică faptul că sunt galaxii, eu cred că există o posibilitate reală ca o parte dintre aceste obiecte să se dovedească a fi găuri negre supermasive ascunse”, a spus Leja, potrivit sursei citate, care a menționat că masa totală conținută în stelele Universului din perioada timpurie descoperită este de 100 de ori mai mare de cât se credea.

Foto descriptiv. Sursă foto: descopera.ro.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

LOTO. Mai mulți bani puși în joc

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole