anchetaonline.ro

2023 ar putea aduce noi zile libere legale pentru români!

de | 09.11.2022 10:34 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Național

Chiar la începutul anului 2023, românii ar putea să primească noi zile libere legale. Potrivit unei propuneri legislative, luna ianuarie va fi marcată de mai multe libere. Este vorba despre datele de 6 și 7 ianuarie, atunci când sunt sărbătorite Botezul Domnului și Sfântul Ion.

Deputații PSD, cei care au inițiat proiectul legislativ, propun astfel ca în anul 2023 să existe două zile libere în plus față de anii trecuți.

Propunerea va fi discutată în următoarele zile de Guvern, urmând ca în cazul în care va primi vot pozitiv, să fie trimisă spre promulgare la președintele Klaus Iohannis.

Minivacanță de 5 zile pentru români

Între timp, românii se vor bucura de o minivacanță de 5 zile. Guvernul a decis ca ziua de 2 decembrie să fie liberă, pentru a face „punte” între zilele de 30 noiembrie, 1 Decembrie și weekend.

Astfel, minicavanța de 1 Decembrie va fi de 5 zile, după ce și data de 2 a fost declarată zi liberă.

Decizia luată de autorități a fost anunțată încă de la începutul anului, astfel cele două sărbători legale, Sfântul Andrei, care pică pe 30 noiembrie și Ziua Națională a României, sărbătorită pe 1 Decembrie, vor fi legate de weekend.

Foto Ego.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Acești bugetari vor avea salarii cu 50% mai mari

Citește articolele pe același subiecte:
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare: