6.000 de permise de conducere expiră în primele 2 luni ale anului

de | 16.01.2023 12:06 | Știri, Administrație, Din ediția tipărită, Județean

Până în februarie 2023, va expira termenul de valabilitate pentru circa 6.000 de permise deținute de argeșeni, așa că se așteaptă o aglomerație la ghișee în această perioadă. Valul de solicitări vine ca efect al faptului că în perioada noiembrie 2012 – ianuarie 2013, foarte mulți argeșeni s-au înghesuit să își înnoiască permisul, chiar dacă nu era expirat, pentru a prinde vechile reglementări ale legii care prevedeau o valabilitate de 10 ani pentru toate categoriile și nici nu se solicita fișa medicală. Noua lege a intrat în vigoare în ianuarie 2013, iar acum s-a ajuns la atingerea datei de expirare.

Cei care se află în această situație trebuie să se programeze online pe site-ul drpciv.ro, însă pe luna ianuarie nu prea găsești date disponibile, dar merită verificat constant calendarul. În schimb, dacă nu găsiți loc în Argeș, Serviciul Permise și Înmatriculări Auto menționează că preschimbarea se poate face în orice județ, indiferent de adresa de domiciliu a solicitantului. Pentru a efectua această procedură este necesară achitarea unei taxe de 89 lei și întocmirea fișei medicale aferente, prezentarea vechiului permis de conducere și a cărții de identitate.

„Permisul de conducere se livrează, prin serviciul de curierat la Poștei Române, la adresa din România indicată de titular sau se ridică de către acesta de la serviciul public comunitar indicat în cererea de preschimbare (termenul de livrare este cuprins între 5-15 zile). Până la eliberarea noului permis, titularului i se eliberează un document cu valabilitatea de 15 zile.

După termenul de 15 zile, în cazul în care titularul nu poate fi identificat/găsit la adresa indicată în cerere, permisul de conducere se va ridica, personal, de la serviciul public comunitar în a cărui competență se află respectiva adresă.

Stadiul emiterii documentelor poate fi urmărit, în timp real, pe site-ul www.drpciv.ro, secțiunea servicii online – emitere permis/emitere certificat.”, informează DRPCIV.

Amenda aplicată pentru permis auto expirat este cuprinsă între 860 și 1.160 lei și 6, respectiv, 8 puncte de penalizare. Dacă se achită în 15 zile, suma se înjumătățește, iar punctele se șterg în 6 luni.

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: