Peste 7800 de tichete electronice pentru elevii defavorizați din Argeș

de | 01.04.2022 19:53 | Știri

În județul Argeș vor fi distribuite peste 7800 de tichete sociale electronice pentru elevii defavorizați. Tichetele electronice sociale sunt finanțate din fonduri europene, prin Programul Operațional pentru Ajutorarea Persoanelor Defavorizate(POAD) și sunt implementate de către Inspectoratul Școlar Argeș, iar Instutuția Prefectului județul Argeș  identifică destinatarii finali eligibili.

În primă fază acestea vor fi goale și inactive, urmând ca după distribuirea către toți elevii din țară acestea să fie activate.

tichete sociale

Vor beneficia de acestea, copiii înscriși la cursurile de zi la unități de învățământ de stat preșcolar, primar și gimnazial care provin din familii cu un venit mediu net lunar de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe țară vor beneficia de tichetele sociale electronice.

Valoarea fiecărui tichet este de 500 de lei pe an școlar, iar acestea vor fi trimise de către Inspectoratul Școlar Argeș în școli de unde vor fi ridicate de către părinți.

Credit foto: Salvați Copiii România


Citește, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

renovare bloc

Intră în vigoare de azi, 1 aprilie! Fonduri pentru cei care stau la bloc!


 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/luana-alexandra-popescu/" target="_self">Luana Alexandra Popescu</a>

Articol scris de Luana Alexandra Popescu

Editor și autor de content media online, specializat în relații publice și jurnalism. Absolvent al Facultății de Jurnalism, cu master în Comunicare Audio Video SNSPA.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: