anchetaonline.ro

800 de urși în Argeș! Dublu față de efectivul optim!

de | 12.07.2022 15:02 | Știri, Eveniment, Județean

  • 800 de urși în Argeș!

 

Ursul este o specie protejată, iar din acest motiv (deși localnicii din zona de nord a județului sunt terorizați de acești prădători uriași), nu se poate face mai nimic pentru controlul creșterii alarmante a efectivelor din toate zonele montane ale Argeșului.

Au fost vătămați oameni, animale mâncate, plus distrugeri materiale, însă cu greu s-a putut scăpa de câte un urs agresiv.

Șeful Gărzii Forestiere Argeș, Alin Mihai, a declarat că efectivul optim al acestei specii la nivelul județului este de 400 de exemplare.

În Argeș, sunt identificați însă 800 de urși. De anul trecut, s-a introdus totuși un instrument legal pentru a scăpa de cei care fac pagube prin gospodăriile oamenilor, Legea 81, care permite lichidarea acestor exemplare, sub anumite condiții.

Pentru acest an, la nivel național, așa cum a mai arătat șeful Biroului Gărzii Forestiere, Alin Mihai, s-a stabilit ca 220 de urși să fie vânați.

În scopul prevenirii unor pagube produse prin atacuri ale urșilor, vor fi recoltate 140 de exemplare prin metoda „la pândă” și „la dibuit”. Alte 80 de exemplare vor fi vânate sau relocate, ca măsură de intervenție, în zonele unde urșii fac pagube și oamenii se simt în pericol. Argeșul a primit permisiunea pentru a vâna 10 urși, care își au lăcașul în Dâmbovicioara, Corbi, Stoenești, Arefu, Sălătrucu, Nucșoara, Rucăr, Brăduleț, Micești și Berevoești.

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Micești