anchetaonline.ro

82 de milioane de lei pentru linia București – Pitești! Trenurile vor circula cu 120 km/h

de | 31.03.2023 12:26 | Știri, După locație, După subiect, Economic, Județean, Pitești

82 de milioane de lei pentru linia București – Pitești! Trenurile vor circula cu 120 km/h

Veste bună de la Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA! A fost semnat contractul cu Asocierea Strabag – Metabet pentru reînnoirea suprastructurii căii ferate pe linia de tren București – Pitești.

Este vorba despre tronsonul Golești-Pitești, de 21 de kilometri. Acesta este primul contract finanțat din PNRR pentru acest tip de lucrări, în valoare de 82 de milioane de lei.

Prin urmare, lucrările vor permite trenurilor să circule la viteza proiectată a liniei 120 km/h.

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA vă informează că Sucursala Regională CF Craiova a semnat astăzi, 30 martie 2023, contractul în valoare de 82,13 milioane lei, pentru lucrări de înlocuire la rând a elementelor suprastructurii căii pe linia CF BUCUREȘTI – PITEȘTI, primul din cele trei contracte pentru lucrări de REÎNNOIRE finanțate prin Planul Naţional de Redresare și Reziliență (PNRR)”, transmite CFR Infracstructură.

Potrivit Companiei, durata contractului este de 18 luni, iar valoarea de 82 milioane lei. Tronsonul pe care vor fi făcute lucrările are o lungime de 21 de kilometri.

În cadrul contractului, constructorul va executa lucrările de înlocuire la rând a elementelor suprastructurii căii pe linia CF București – Pitești, intervalul CĂLINEȘTI – GOLEȘTI – PITEȘTI, de la km 95+000 la km 107+575, inclusiv pe LINIILE 1a, 1b, 5 și 6 din stația CF GOLEȘTI cu propriile utilaje feroviare specifice acestui tip de lucrări și cu materiale noi de cale achiziționate tot de antreprenor, astfel:

→ șină, aparate de cale, piese pentru aparate de cale,

→ cupoane de tranziție, traverse normale și speciale din lemn (pentru aparate de cale și poduri)

→ contrașine pod, platelaj metalic, ambutisat și neambutisat pentru poduri

→ traverse de beton complet echipate

→ dale elastice pentru treceri la nivel

→ material mărunt, piatră spartă

→ realizarea căii fără joante”, adaugă CFR.

Foto News Bucuresti

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Bani pentru angajații din România! Cine sunt norocoșii

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: