anchetaonline.ro

827 de elevi din Argeş vor primi zilnic mese calde gratuite

de | 14.02.2022 13:44 | Eveniment

827 de elevi din Argeş vor primi zilnic mese calde gratuite

servire masa

Săptămâna trecută, guvernul a alocat 66 milioane lei din fondul de rezervă pentru programul „Masă caldă” în 150 de unităţi de învăţământ preunivesitar, în semestrul al II-lea al acestui an școlar. Din Argeș, doar două unități sunt pe lista de beneficiari. Este vorba de Școala Gimnazială Nr. 1 Valea Mare Pravăț și Școala Gimnazială Vulpești din comuna Buzoiești, care au împreună un total de 827 de copii, preșcolari și elevi. Pentru prima unitate sunt alocate fonduri în valoare de 448.000 lei, iar pentru cea de-a doua, 356.000 lei, diferențele fiind generate de numărul de elevi din fiecare școală. Copiii vor primi zilnic fie o masă caldă, preparată și livrată de o firmă de catering sau preparată în cantina proprie, fie un pachet de mâncare/sandwich, dacă nu există spațiu special pentru servirea mesei, iar valoarea unei porții se va încadra în 10 lei.

Programul este conceput pentru a face școala mai atractivă pentru cei din zone defavorizate, în comunitățile cu procent mare de copii de etnie romă, cu risc crescut de abandon. Este un program-pilot. Proiectul acesta ar prinde bine în foarte multe școli, nu doar pentru zone defavorizate. Ar fi un beneficiu și pentru copii, și pentru părinții care sunt prinși cu serviciul, ca elevii să poată avea la prânz o masă sănătoasă și sățioasă, așa cum vedem în școlile din alte țări.”, ne-a declarat adjunctul Inspectoratului Școlar Argeș, Cătălina Dumitrașcu.

La Școala Valea Mare Pravăț, elevii au mai primit și în trecut mese calde, făcând parte din acest proiect pilor. Dat fiind faptul că unitatea nu beneficaiază de cantină, au primit prânzul sub formă de sandvișuri, iar anul acesta se va merge pe aceeași formulă.

Citește articolele pe același subiecte: Cătălina Dumitrașcu | Valea Mare Pravat
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă, secretar general al redacțiilor Ancheta, cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare: