9 șantiere deschise în Pitești pentru investiții majore, cu fonduri CNI!

de | 28.03.2024 13:30 | Administrație, Din ediția tipărită, Pitești

Nu mai puțin de 9 șantiere sunt deschise în Pitești pentru construirea de obiective publice importante, graţie proiectelor realizate de către administraţia condusă de Cristian Gentea.

Proiecte importante, care vor completa sistemul de învățământ, vor încuraja sportul și vor susține sănătatea tinerilor şi care se implementează în baza unor finanțări uriașe realizate prin Compania Națională de Investiții, din cadul Ministerului Dezvoltării Locale, în urma demersurilor întreprinse de municipalitate. Primarul Cristian Gentea a făcut un tur al șantierelor săptămâna trecută, alături de secretarul de stat din Ministerul Dezvoltării, Ștefan Niculae, pentru a vedea în teren stadiul real al lucrărilor și a constata dacă se respectă rigorile de calitate.

 În prezent, se află în execuție, următoarele obiective:

▼ Complex sportiv în incinta Parcului Ștrand

Complexul sportiv, destinat în special competițiilor sportive juvenile și antrenamentelor, va include un teren de fotbal de 35 x 45 m, o sală de recuperare sportivă, vestiare, o tribună acoperită cu 190 de locuri și amenajări exterioare pentru curte. Stadiul lucrării este de aproximativ 20%. Valoarea totală finanțată de CNI este de 3.840.031,86 lei cu TVA.

▼ Bază sportivă cu 2 terenuri în Prundu, pe Aleea „Anghel Saligny”

Terenul de fotbal care va fi amenajat aici va avea dimensiuni omologate UEFA și FRF, respectiv 105m x 68m. Va fi dotat cu nocturnă și tribune care vor putea găzdui 500 de spectatori. Terenul sportiv mic (20m x 40m) va putea fi folosit pentru minifotbal, handbal, baschet, tenis. Se va construi și o clădire pentru vestiare și zona de administrare.

Gradinita Mircea Eliade - 9 șantiere deschise în Pitești pentru investiții majore, cu fonduri CNI!

▼ Grădiniță cu Program Prelungit în cadrul Școlii Gimnaziale „Mircea Eliade”

Proiectul propune construirea unei clădiri P+1, cu o capacitate de șase grupe de preșcolari. În structura sa vor fi cuprinse toate facilitățile necesare bunei organizări, precum: bucătărie, cabinet medical, grupuri sanitare, vestiare și săli pentru întâlniri și activități motrice, spălătorie – uscătorie, birouri, spații depozitare și tehnice. Lucrările sunt la început.

Baza sportiva Viitorul 1 - 9 șantiere deschise în Pitești pentru investiții majore, cu fonduri CNI!

Bază sportivă TIP 2 la Liceul cu Program Sportiv „Viitorul”

În cadrul proiectului este cuprinsă realizarea unui teren multifuncțional (26m x 44m), acoperit cu tartan, pretabil pentru handbal, baschet, volei și tenis. Terenul, înconjurat de alei și spații verzi, cuprinde inclusiv instalație de iluminat nocturn și împrejmuire perimetrală. Va avea și o clădire cu vestiare și grupuri sanitare. Lucrarea este la un grad de realizare de 20%.

Complec sportiv Costache Negri - 9 șantiere deschise în Pitești pentru investiții majore, cu fonduri CNI!

3 săli de educație fizică școlară

Trei dintre proiecte vizează realizarea unor săli de educaţie fizică moderne la Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” (realizată în proporţie de 95%), la

Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” (realizată în proporţie de 60%) şi la Școala „Tudor Mușatescu” (în cazul căreia s-a emis ordinul de începere a lucrărilor și s-a eliberat amplasamentul).

Toate cele trei săli de sport merg pe proiecte similare, care presupun o suprafață construită la sol de 388 mp. Acestea vor oferi elevilor un teren pentru exerciții fizice, cu suprafață de joc efectivă de 170 mp (teren de baschet), acoperit cu PVC multistrat cu rol de amortizare. Pereții sălilor sunt mascați cu spaliere de lemn, pentru exerciții, până la înălțimea de 2.90m. La fiecare sală sunt realizate și vestiare de schimb: două pentru fete și alte două pentru băieți. De asemenea, sunt amenajate și grupuri sanitare, cabinet medical, spații tehnice, birouri profesori.

În ultimii trei ani, sub coordonarea edilului Cristian Gentea, au mai fost finalizate trei săli de educație fizică. Acestea deservesc Școlile Gimnaziale „Adrian Păunescu”, „Tudor Arghezi” și Școala Nr. 8 – structură a Școlii Gimnaziale „Tudor Vladimirescu”.

Cresa Gavana - 9 șantiere deschise în Pitești pentru investiții majore, cu fonduri CNI!

▼ Creșă mică – cartier Găvana, Complex Albina

Stadiu: 30%.  Noua clădire va avea o capacitate de 4 grupe, ceea ce presupune înscrierea a 40 de copilași.

Cresa Maria Teiuleanu Pitesti

▼ Creșă medie – punctul Colegiul Economic „Maria Teiuleanu”

Stadiu: aprox. 15%. Aceasta va fi o creșă mare, cu 7 grupe, pentru 70 de copii.

Noile creșe beneficiază de dormitoare, camere de joacă, prevăzute cu vestiar și grupuri sanitare, spații pentru luat masa, cabinet medical și spații administrative (birouri, spălătorie, călcătorie, biberonerie și bucătărie). Clădirile vor avea facilități pentru eficiență energetică, printre care și o pompă de căldură.

Pitești Complex sportiv Costache Negri .

Stadionul „Nicolae Dobrin” – la un pas de începerea lucrărilor

Stadionul „Nicolae Dobrin” este o investiție de anvergură și spectaculoasă. Acesta va fi primul stadion din România cu consum de energie zero la meciuri, totul grație unor panouri fotovoltaice și pompe de căldură de ultimă generație care vor intra în dotarea sa. Stadionul va purta numele legendei fotbalului românesc Nicolae Dobrin și va fi în fapt un complex sportiv de ultimă generație, cu 15.200 de locuri, dintre care 255 vor fi pentru persoanele cu dizabilități și însoțitorii acestora. Viitoarea arenă de la Pitești va avea și 232 locuri pentru jurnaliști și va fi certificată UEFA 4, fiind eligibilă pentru a găzdui competiții fotbalistice internaționale la cel mai înalt nivel, inclusiv meciuri de Liga Campionilor sau Europa League. Toate tribunele viitorului stadion din Pitești vor fi acoperite. Parcarea stadionului va avea în jur de 500 de locuri, dintre care 20 vor fi doar pentru mașini electrice. Din suprafața totală a complexului sportiv, peste 60% va fi reprezentată de spațiile verzi. În cadrul viitorului complex sportiv va fi amenajat și Centrul de copii și juniori al FC Argeș, cu 10 vestiare în total.

Valoarea estimată a investiției în noul stadion se ridică la 401 milioane lei, fără TVA.

Baza sportiva Viitorul - 9 șantiere deschise în Pitești pentru investiții majore, cu fonduri CNI!

ALTE PROIECTE SUNT PREGĂTITE! Sală de sport școlară de la CNL „Zinca Golescu” (102 locuri) și bazinul didactic de înot – „Costin D. Nenițescu” sunt alte două obiective a căror demarare se va face în viitorul apropiat, însă acum se află în evaluare financiară.

După cum a mai anunțat primarul Cristian Gentea, pe lista sinteză a CNI se mai află și alte obiective, respectiv sala de sport de 180 de locuri de la Liceul cu Program Sportiv „Viitorul”, Creșa mică de pe b-dul Petrochimiștilor și Dispensarul de pe str. Carpați.

Dispensar - 9 șantiere deschise în Pitești pentru investiții majore, cu fonduri CNI!

 

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Cristian Gentea: Piteștiul este unul dintre orașele cu cele mai multe locuri de parcare pe cap de locuitor!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/sofia-paul/" target="_self">Sofia Paul</a>

Articol scris de Sofia Paul

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență în presă pasionată de fotografie și călătorii.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: