Activități de prevenire a consumului de alcool și droguri la ,,Rock’n Ride”

de | 25.06.2023 20:30 | Știri, Eveniment, Județean

În cursul zilei de ieri, 24 iunie, polițiștii Biroului Siguranța Școlară Argeș, alături de jandarmii Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș și de reprezentanți și voluntari ai Agenției Naționale Antidrog au desfășurat activități informativ- preventive la festivalul ,,Rock’n Ride” din Mioveni.

La activități au luat parte aproximativ 450 de persoane, iar prin această campanie s-a urmărit creşterea gradului de siguranţă a copiilor, prin educarea acestora cu privire la potenţiale pericole şi, totodată, prin furnizarea de soluţii, utilizându-se metode specifice vârstei lor.

Activitățile au fost desfășurate în cadrul campaniei naționale ,,Arată că îți pasă de tine și de cei dragi” și au fost atinse subiecte precum grija cu care tinerii ar trebui să își aleagă prietenii.

Participanții au avut la dispoziție ochelari speciali prin care au putut ,,vedea lumea prin ochii” celor care au consumat alcool sau substanțe psihoactive, astfel încât curiozitatea tinerilor să nu mai reprezinte un argument pentru consumul real al acestora.

Vârsta tinerilor poate prezenta un obstacol în comunicarea problemelor, dacă relaționarea cu părinții sau cu alți adulți nu se face cu o persoană responsabilă, în asemenea situații fiind cu atât mai important anturajul, care să ajute la rezolvarea problemelor, nu la adâncirea lor.
Concluzia activităților a mers spre aceea că atunci când situaţia pare a scăpa de sub control, trebuie ca tinerii să se adreseze celor care le pot fi de ajutor (profesori, poliţie, organizaţii neguvernamentale, asociaţii de tineret).”, transmite IPJ Argeș

sursă foto IPJ Argeș

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Ploile au făcut ravagii în Argeș!

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole