AVERILE POLITICIENILOR. Ce pensie încasează generalul-deputat Chelaru

de | 25.06.2023 21:00 | Știri, Din ediția tipărită, Lifestyle

15 iunie 2023 a fost ultima zi în care argeşenii aflaţi în funcţii publice puteau depune declaraţiile de avere şi interese, fără a fi sancţionaţi legal. An „greu” pentru mulţi dintre aleşii judeţului, care s-au „chinuit” cu salarii sau indemnizaţii de 10.000 – 20.000 de lei, majoritatea de la stat!

Descoperiţi în „Ancheta” ce achiziţii au făcut politicienii argeşeni în ultimii ani, ce bani au mai pus la ciorap, cine e cel mai bogat şi cine câştigă cele mai mari salarii!

Ce pensie încasează generalul-deputat Chelaru

Deputatul AUR Mircia Chelaru obţine venituri nu numai de la parlament, ci şi în calitate de cadru militar pensionat.

Mircia Chelaru are în spate o carieră militară de peste 35 de ani, timp în care a ocupat funcţii importante, după Revoluţie fiind numit director al Contraspionajului din  Serviciul Român de Informaţii şi, spre finalul carierei, şef al Statului Major General. Anul trecut, a încasat 104.088 lei pensie, ceea ce înseamnă că pensia lunară a deputatului AUR este de circa 86.000 lei. La aceasta se adaugă indemnizaţia de parlamentar, în valoare de 146.016 lei pe an.

Declaraţia de avere completă a deputatului Mircia Chelaru – AICI!

Veniturile consistente l-au ajutat pe deputatul argeşean să achite mai devreme un credit de 42.600 lei la Banca Transilvania, însă Chelaru mai are de plătit până în 2030 prejudiciul de peste 850.000 lei stabilit de instanţă în dosarul „Case pentru generali”. Generalul în rezervă Mircia Chelaru a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti la trei ani de închisoare cu suspendare pentru participaţie improprie la abuz în serviciu, în dosarul disjuns din cel al fostului ministru al Apărării Corneliu Dobriţoiu şi al altor zece generali şi colonei, acuzaţi pentru modul ilegal în care şi-au însuşit locuinţele de serviciu.

Săptămâna aceasta, la Tribunalul Bucureşti se judecă solicitarea de reabilitare judecătorească a generalului în rezervă, Mircia Chelaru sperând ca instanţa să îi albească definitiv cazierul şi să îl scape de tinicheaua penală, nu că o condamnare la închisoare cu suspendare l-ar fi împiedicat să devină deputat!

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

AVERILE POLITICIENILOR. Preşedintele Ion Mînzînă a moştenit 4 terenuri şi 3 case

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: AUR Argeș | Camera Deputaților | Mircia Chelaru