anchetaonline.ro

95 de ani de la moartea lui Ion I.C. Brătianu

de | 24.11.2022 15:26 | Știri, După locație, După subiect, Județean, Politic

Joi, 24 noiembrie, se comemorează 95 de ani de la moartea omului politic I.C. Brătianu, iar cu acest prilej, organizația PNL Argeș a transmis un mesaj, vorbind despre liberalii care au ajutat la crearea statului român modern.

Ion I. C. Brătianu a dominat viaţa politică din România cu autoritate și cu înțelepciune, iar despre el s-a spus că avea o vocaţie nativă de conducător. Cel mai adesea era văzut cu o carte în mână, de regulă o carte de istorie”, transmite PNL Argeș.

pnl arges3 - 95 de ani de la moartea lui Ion I.C. Brătianu

Foto Facebook PNL Argeș

Ion I. C. Brătianu s-a născut la data de 20 august 1864 în județul Argeș. A fost inginer, om politic și a ocupat funcția de prim-ministru al țării. De asemenea, a fost preşedinte al Partidului Naţional Liberal, membru de onoare al Academiei Române.

pnl arges - 95 de ani de la moartea lui Ion I.C. Brătianu

Foto Facebook PNL Argeș

Ion I. C. Brătianu a fost una dintre cele mai complexe şi controversate personalităţi politice din istoria României. Viaţa sa aproape s-a confundat cu cea a Partidului Naţional Liberal, pe care l-a condus şi prin care s-a realizat ca om politic”, adaugă reprezentanții PNL Argeș.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Alina Gorghiu: Marea majoritate a reformelor s-au realizat când Premierul României a fost din partea PNL!

Citește articolele pe același subiecte:
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare: