anchetaonline.ro

Criză de medicamente în România! Situația a ajuns în atenţia Avocatului Poporului

de | 24.11.2022 15:58 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național

Este criză de medicamente în farmaciile din România. Oamenii se plâng că nu se mai găsesc nici cele anti-termice pentru gripă ori răceală, deși suntem în plin sezon al virozelor.

De asemene, de câteva săptămâni, spitalele de pediatrie din țară sunt pline cu copii, iar doctorii spun că oferă cu porția tratamente pacienților.

Situația a ajuns în atenția Avocatului Poporului, conform Antena 3.

Președintele Colegiului Medicilor, lipsesc și medicamente din prima linie, necesare bolnavilor de cancer.

Aceste medicamente reprezintă uneori prima linie, chiar dacă au apărut medicamente novatoare, medicamente originale, foarte scumpe.

Acestea, de obicei, merg în combinație cu medicamentele citostatice obișnuite, aceste generice, asta înseamnă o dramă”, a precizat Daniel Coriu, preşedinte Colegiul Medicilor, potrivit Antena 3.

Conform sursei citate, peste 20 de medicamente au dispărut din farmacii, în luna noiembrie, din România. Printre ele se numără pentru gripă, antitermice pentru copii, iar stocurile de antibiotice pentru micuți au fost reduse în contextul virozelor din întreaga Europa.

În general toate suspensiile sau antibioticele pentru copii, dar și pentru adulți. Multe produse lipsesc”, spune Mihaela Paraschiv, Asociaţia Farmaciilor independente.

Ne adresăm autorităților publice și încercăm să vedem unde există blocajul. Am avut foarte multe sesizări, în special în perioada pandemică”, a adăugat Molnar Zszolt, director adjunct Avocatul Poporului, pentru Antena 3.

Foto Stiri de Cluj

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Un medicament pentru copii dispare din farmacii

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: