Bucătăria tradițională românească este plină de preparate savuroase care sunt extrem de apreciate inclusiv de străini.
Fie că vorbim de ciorbe, mititei, sarmale, preparate din pește, zacuscă sau papanași – mâncarea românească este extrem de delicioasă și se regăsește în meniurile multor restaurante din țară.
De curând două restaurante din România au apărut pe lista celor mai cunoscute 150 de localuri din lume.
Potrivit site-ului Taste Atlas restaurantul Caru’ cu bere din București se află pe locul 7 în top cu un preparat extrem de apreciat și anume sarmale iar pe locul 30, se află Hanul lui Manuc, o locație tot din capitală care, conform clasamentului s-a remarcat prin celebrii mititei.
Cu o istorie de peste 140 de ani, Caru’ cu bere continuă să uimească prin frumusețea și unicitatea arhitecturii sale, dar și a detaliilor ce-l fac atât de special și vizitat de către oaspeții din țară, cât și din toate colțurile lumii.
Emblematic pentru capitala Romaniei, Hanul Manuc este locul în care se îmbină trecutul de poveste cu prezentul.
Cu o istorie de peste doua veacuri, loc de întâlnire al drumeților prin București, dar si al elitei societății românești, Hanul lui Manuc a fost si va ramane, cu siguranta, o locație deosebită.
Iată care au fost primele restaurante clasate în top 150 cele mai bune și apreciate localuri din lume:
1. Filgmuller (Viena)
2. Katz’s Delicatessen (New York)
3. Warung Mak Beng (Indonezia)
4. La Polar (Mexico City)
5. L’Antica Pizzeria da Michele (Napoli)
6. Hyman’s Seafood (Charlestone)
7. Caru’ cu Bere (București)
8. U Fleků (Republica Cehă)
9. Hofbräuhaus München (Germania)
10. Gino e Toto Sorbillo (Napoli, Italia)
Lista completă AICI.
Foto: Facebook
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:
Vești bune pentru români! Minivacanță de patru zile în luna august!