Polițiștii din Argeș au desfășurat activități preventive în 8 școli din județ!

de | 21.09.2023 16:42 | Eveniment, Știri

Polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară Argeș au desfășurat. În cursul zilei de miercuri, 20 septembrie, activități cu caracter informativ-preventiv la Liceul Tehnologic „I. C. Petrescu” din comuna Stâlpeni, județul Argeș.

Organele de lege au prezentat în cadrul activităților aspecte ce au în vedere prevenirea și combaterea delincvenței juvenile, a victimizării în rândul minorilor, privind răspunderea contravențională și penală a minorilor și majorilor.

De asemenea, elevilor le-au fost prezentate și riscurile consumului substanțelor cu efect psihoactiv. Aceștia au acționat în incinta liceului, cu scopul creșterii siguranței elevilor și a cadrelor didactice în spațiile școlare și adiacente acestora, pe linia prevenirii și combaterii faptelor antisociale, precum și a respectării prevederilor legale privind comercializarea și consumul produselor din tutun, fapte ce constituie contravenții prevăzute de Legea nr. 349/2002.

Totodată, polițiștii Biroului Siguranță Școlară Argeș, alături de polițiștii din cadrul Serviciului Rutier și polițiștii Secției de Poliție Rurală Tigveni, au desfășurat activități preventiv-educative în cadrul proiectului Roadpol Safety Days, la Școala Gimnazială „Radu Șerban” din comuna Sălătrucu, și la Școala Gimnazială „Gabriel Marinescu” din comuna Tigveni.

La activitățile din ultimele 24 de ore au participat în total 219 de elevi și 16 cadre didactice.

Mai mult de atât, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș au desfășurat activități cu caracter informativ-preventiv, și în cursul zilelor de 19 și 20 septembrie, în cadrul a opt unități de învățământ de pe raza de responsabilitate.

 

Activitățile, având scopul creșterii siguranței elevilor și a cadrelor didactice în spațiile școlare și adiacente acestora, precum și prevenirii și combaterii faptelor antisociale. În cadrul activităților au fost prezentate aspecte privind prevenirea și combaterea delincvenței juvenile și a victimizării minorilor. De asemenea, au fost dezbătute aspecte privind răspunderea contravențională și penală a minorilor și majorilor, precum și riscurile consumului substanțelor care creează dependență, cu precădere al celor cu efect psihoactiv.

De asemenea, în funcție de interesul manifestat de elevi și de categoria de vârstă, au fost transmise și aspecte referitoare la normele de circulație pe drumurile publice, dar și cu privire la modificarea legislației ce se referă la felul în care vor fi aplicate pedepsele în situațiile în care conducătorii auto aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv provoacă accidente din care rezultă decesul unor persoane, situație în care cei vinovați vor fi condamnați la pedepse cu executare.”, informează reprezentanții IPJ Argeș.

Unitățile școlare la care au acționat polițiștii sunt:
– Școala Gimnazială ,,Carol I” – două sedii: 73 de elevi, din clasele I-IV;
– Școala Gimnazială ,,Sf. Apostol Andrei”: 36 de elevi, din clasele VI-VIII;
– Școala Gimnazială ,,Armand Calinescu”: 45 de elevi, din clasele V-VIII;
– Școala Gimnazială ,,Basarab I”: 37 de elevi, din clasele I și a II-a;
– Școala Gimnazială ,,Mircea cel Bătrân”: 26 de elevi, din clasa a VII-a;
– Liceul Tehnologic Auto: 38 de elevi, din clasele IX – X;
– Colegiul National ,,Vlaicu-Vodă”: 49 de elevi, din clasele XI-XII.

 

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Carambol cu trei mașini pe I.C. Brătianu! Trei persoane sunt rănite

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Sălătrucu | Stâlpeni | Tigveni