Firma decanului Facultăţii de Drept, fost deputat PNL, construieşte baza sportivă din Prundu! 6 milioane de lei!

de | 06.04.2022 14:00 | Economic, Importante

Complexul de 6 milioane lei construit de firma fostului deputat PNL va avea gazon sintetic, nocturnă şi tribune de 500 de spectatori.

Compania Naţională de Investiţii construieşte în cartierul piteştean Prundu, pe aleea Anghel Saligny, în apropiere de Şcoala Gimnazială „Mircea Eliade”, o nouă bază sportivă. Licitaţia organizată de CNI a atras nu mai puţin de nouă asocieri care au depus oferte, câştigătoare fiind declarată cea formată din Ovi Architecture & Engineering (Leader), Ovi Construction&Real Estate şi MTA Structural Engineers, firma unui fost deputat PNL.

 

Firma fostului deputat – contracte de 60 milioane lei în ultimii doi ani

Prezenţă constantă în mai toate licitaţiile Companiei Naţionale de Investiţii din ultima vreme, cel puţin la cele care vizează obiective din Piteşti, Ovi Architecture & Engineering şi Ovi Construction&Real Estate îl au printre acţionari şi pe Ovidiu Ioan Dumitru, fost deputat PP-DD şi ulterior deputat PNL, în prezent decan al Facultăţii de Drept din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti.

În ultimii trei ani, firma fostului parlamentar liberal a cunoscut o evoluţie fulminantă: astfel, dacă în 2018 avea o cifră de afaceri sub 4 milioane lei, în 2020 aceasta era de patru ori mai mare. Şi nici nu e de mirare, având în vedere numărul din ce în ce mai mare de contracte din bani publici, cele mai multe cu CNI şi instituţii de învăţământ superior. Doar în ultimii doi ani Ovi Architecture & Engineering, doar una din numeroasele firme în care este acţionar fostul deputat PNL, şi-a adjudecat contracte de peste 60 milioane lei (fără TVA), contractul pentru baza sportivă din Piteşti fiind cel mai recent încheiat de firma decanului din ASE.

 

Pe 28 martie, firma fostului deputat a semnat contractul pentru serviciile de proiectare, execuție lucrări și asistență tehnică pentru obiectivul de investiții „Construire bază sportivă TIP 1, Al. Anghel Saligny, nr. 1A, municipiul Pitești, judeţul Argeș”, pentru suma de 5.910.118,90 lei (fără TVA). Complexul sportiv va include un teren de fotbal cu gazon sintetic, instalaţie de nocturnă şi tribune de 500 de spectatori, un teren multifuncţional pentru handbal, baschet, volei şi tenis cu covor de tartan şi nocturnă, o clădire cu etaj pentru vestiare, în suprafaţă de 520 mp, precum şi o cabină a portarului.

dumitru ovidiu ioan_fost deputat PNL_decan ASE

Dumitru Ovidiu Ioan, fost deputat PP-DD şi PNL, în prezent decan în cadrul ASE şi prosper om de afaceri.

 

TEREN PENTRU FOTBAL

Terenul pentru fotbal are dimensiunile suprafetei utile de evolutie 75,50 x 117,00m si cele ale suprafetei utile de joc 68,00 x 105,00m. Zona de protectie perimetrala are latimea de 3,00m pe laturile lungi si 6,00m pe laturile scurte. Terenul poate fi marcat si pentru 2 terenuri de mini-fotbal, suprafetele vor fi 40,00 x 60,00m.

Suprafata de joc va fi dintr-un covor de gazon artificial, pe straturi de balast si piatra compactate. Suprafata de joc va avea pante de 0,5% catre laturile lungi; drenarea apelor pluviale va fi asigurata prin stratul suport.

Pe una din laturile lungi se vor amplasa 2 banci de cate 14 scaune pentru rezerve si antrenori. Pe latura lunga opusa se vor amplasa gradene pentru 500 de spectatori. Adiacent gradenelor vor exista locuri pentru 20 de persoane cu dizabilitati locomotorii.

Tabela de marcaj si cel putin 5 catarge pentru drapele se vor amplasa pe latura scurta opusa cladirii pentru vestiare. Va exista o instalatie pentru iluminat nocturn. Suprafata de joc va fi delimitata cu o imprejmuire din stalpi metalici si plasa bordurata cu inaltimea de 1,50 m pe laturile lungi si cu un gard de protectie din stalpi metalici si plasa textile cu inaltimea de 6,00 m pe laturile scurte. Accesul sportivilor se va face printr-o poarta metalica dinspre cladirea pentru vestiare; accesul spectatorilor se va face printr-o poarta metalica dinspre parcare.

Dotari si echipamente exterioare:

  • Gradene tribune pentru 500 de spectatori
  • Porti de fotbal
  • Tabela de marcaj
  • Catarge pentru drapele
  • Banci pentru rezerve
  • Protectie captuseala de burete la stalpii nocturnei
  • Plasa de compartimentare a terenului cu gazon in doua terenuri mici de antrenament de fotbal.
  • Targa medicala

 

TEREN MULTIFUNCTIONAL PENTRU HANDBAL, BASCHET, VOLEI SI TENI

Terenul multifunctional are dimensiunile suprafetei utile de evolutie 25,00 x 44,00m si cele ale suprafetei utile de joc 40,00 x 20,00 m. Zona de protectie perimetrala are latimea de 2,00 m. Suprafata de joc va fi dintr-un covor de tartan, pe un planseu din beton armat si balast compactat.

Pe una din laturile lungi se vor amplasa 2 banci de cate 10 scaune pentru rezerve si antrenori. Va exista o instalatie pentru iluminat nocturn. Suprafata de joc va fi delimitata cu o imprejmuire din stalpi metalici si plasa bordurata cu inaltimea de 1,50 m pe laturile lungi si cu un gard de protectie din stalpi metalici si plasa textile cu inaltimea de 6,00 m pe laturile scurte. Accesul sportivilor se va face printr-o poarta metalica dinspre cladirea pentru vestiare.

Dotari si echipamente exterioare:

  • Banci pentru rezerve
  • Fileu de tenis cu stalpi mobili
  • Fileu de volei cu stalpi mobili
  • Panouri de baschet mobile complet echipate
  • Porti de handbal
  • Protectie captuseala de burete la stalpii nocturnei

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare: