Două filme în premieră, la Cinema „București”

de | 23.11.2023 22:25 | Lifestyle, Pitești

  • Invitație la film!

Sâmbătă, 25 noiembrie  2023, de la ora 18.00, la Cinematograful de artă „București” va fi proiectat în premieră filmul „Anatomia unei prăbușiri”, regizat de Justine Triet, în rolurile principale fiind Sandra Hüller, Swann Arlaud, Samuel Theis și Milo Machado Graner.

la film

Despre ce este vorba în acest film? 

În ultimul an, Sandra, o scriitoare de origine germană, soțul ei francez, Samuel, și fiul lor de unsprezece ani, Daniel, au trăit o viață retrasă într-un oraș îndepărtat din Alpii francezi. Când Samuel este găsit mort în zăpadă, lângă cabana unde locuiau, poliția se întreabă dacă s-a sinucis sau… a fost ucis. Moartea lui Samuel este suspicioasă, conturând ipoteza unei crime. În mijlocul acestor incertudini, Sandra devine principalul suspect. Procesul se transformă treptat nu doar într-o investigație a circumstanțelor morții lui Samuel, ci și într-o tulburătoare călătorie psihologică în profunzimile relației conflictuale dintre Sandra și Samuel.

Un bilet la acest film este doar 8 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

la film

Duminică, 26 noiembrie 2023, de la ora 18.00, la Cinematograful de artă „București” va fi proiectat în premieră filmul „De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin”, regizat de Carla Maria Teaha, în rolurile principale fiind Mircea Cărtărescu, Nora Iuga, Ștefan Emanuel Ancuța și Claudia Fitcoschi.

Despre ce este vorba în acest film? 

La 92 de ani, Nora Iuga este un personaj unic: poetă, romancieră și traducătoare, suflet tânăr și avangardist, cu spirit ludic, carismă și autoironie. Povestea scriitoarei ale cărei cărţi au fost interzise de comunişti pentru „erotism morbid”, povestea unei femei care trăiește poezia.

Un documentar-portret care ne invită să descoperim natura acestui erotism, felul în care încă îi influenţează Norei scrisul şi perspective asupra vieţii… dar şi să aflăm secretul tinereţii fără bătrâneţe!

Prețul biletului la acest film este de 6 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

 

Foto: Filarmonica Pitești

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

„Jazz then and now” și „Călătorie muzicală în 50 de minute”- la Filarmonica Pitești

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: București | Cinematograful București | Filarmonica Pitești | Pitești