Adio, Electroargeş! Compania îşi schimbă numele în AETA Industria

de | 20.06.2024 07:30 | Curtea de Argeș, Din ediția tipărită, Economic

Electroargeş, una dintre gloriile de altădată ale industriei producătoare argeşene, pare să-şi cânte cântecul de lebădă. Afundat în colaps după ce a pierdut contractul cu Kärcher, de care era dependentă, producătorul local de electrocasnice este de câţiva ani în continuu regres. Cu pierderi de ordinul zecilor de milioane în ultimii patru ani, astăzi compania are zero angajaţi şi i se prefigurează dispariţia definitivă.

Listată la Bursa de Valori Bucureşti, Electroargeş Curtea de Argeş îi are ca acţionari principali, prin intermediul unor SRL-uri, pe Scarlat Roxana (28,9%), Vasile Didila (22,6%), Constantin Ştefan (21,4%). Săptămâna trecută, Consiliul de administraţie al societăţii a convocat Adunarea Generală a Acţionarilor pentru 26 şi 27 iunie, pe ordinea de zi a şedinţei figurând, pe de o parte, propunerea de a fi vândute toate participaţiile deţinute de Electroargeş SA şi, pe de altă parte, de a se schimba denumirea companiei!

Astfel, la punctul 1 al ordinii de zi a Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor se propune schimbarea denumirii societăţii Electroargeş SA în AETA Industria SA. Dacă propunerea va fi adoptată, numele „Electroargeş” va deveni istorie!

Electroargeş (ELGS) are o capitalizare bursieră de 22 milioane lei. Acţiunile companiei au ajuns la un nivel de cinci ori mai mic decât în urmă cu cinci ani, numai de la începutul lui 2024 consemnându-se o scădere cu 22%. Anul trecut, compania a avut o cifră de afaceri sub 40 milioane lei (faţă de 300 milioane în 2021) şi pierderi de peste 10 milioane lei, iar în primul trimestru al acestui an a avut afaceri de 8,7 milioane lei şi pierderi de 3 milioane lei.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Dr. Oetker vinde afacerea cu produse de post Inedit

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Curtea de Argeş | Electroargeş | Kärcher

Ultimele articole