CFR Călători: Trenurile pot avea întârzieri din cauza caniculei, dar și probleme cu aerul condiționat

de | 08.07.2024 17:45 | Lifestyle, Național

Vești proaste pentru cei care călătoresc cu trenul. Valul de căldură extremă care s-a abătut asupra României în această perioadă poate provoca întârzieri în circulația trenurilor.

CFR Călători a anunțat că în zilele caniculare trenurile circulă cu restricții de viteză impuse de CFR SA, administratorul infrastructurii feroviare, iar aceste restricții generează întârzieri.

Mai mult decât atât, din cauza fenomenelor meteo extreme de caniculă şi disconfort termic accentuat, instalaţiile de climatizare ar putea să nu mai asigure în parametrii optimi răcirea.

În zilele cu temperaturi exterioare caniculare la nivelul șinei și cutiei materialului rulant (de multe ori chiar și de peste 50 – 80 de grade C la soare), în unele cazuri instalațiile de climatizare ar putea să nu mai asigure în parametrii optimi răcirea şi atunci să funcţioneze în regim de ventilație.”, transmite CFR Călători

Compania subliniază că această situație se datorează schimbărilor climatice.

Temperaturile ridicate, instabilitatea atmosferică, incendiile de vegetație și furtunile afectează transportul feroviar de călători. Clima se schimbă, iar temperatura este mai ridicată decât cea pentru care a fost proiectat materialul rulant din România. Aceasta este o provocare cu care se confruntă atât România, cât și țările care trec prin aceleași schimbări climatice. Trebuie avut în vedere că țările care au, tradițional, o climă mult mai caldă au proiectat materialul rulant pentru a rezista la temperaturi mult mai ridicate.”, adaugă CFR Călători

În acest context, CFR Călători recomandă pasagerilor să se hidrateze permanent şi să aibă cel puţin o sticlă cu apă în bagaj, să aibă medicaţia necesară afecţiunilor pe care le au, în caz de nevoie, să alerteze imediat personalul de tren dacă se simt rău în timpul călătoriei sau dacă observă o persoană care are nevoie de ajutor.

Informații actualizate despre circulația trenurilor, oferte sau tarife, călătorii, puteți obține de pe pagina de internet a companiei www.cfrcalatori.ro, secțiunea Mers Tren Trafic Intern, la numărul de telefon 021/9521 (pentru traficul intern), la numerele de telefon de la gările CFR publicate pe site la secțiunea INFORMAȚII TELEFONICE sau vă puteți adresa personalului din stații.

Foto: cfrcalatori.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Nouă tineri argeșeni-arestați sau internați în centre de detenție pentru viol

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: CFR Călători