Șase medalii obținute de elevii din România la Olimpiada Internațională de Matematică 2024

de | 21.07.2024 12:59 | Lifestyle, Național

O nouă performanță pentru țara noastră. Lotul olimpic al României au obținut o medalie de aur, patru medalii de argint și o medalie de bronz la Olimpiada Internațională de Matematică (OIM) 2024 de la Bath, Marea Britanie, potrivit Societatății de Științe Matematice din România (SSMR).

Olimpiada s-a desfășurat în perioada 11-22 iulie 2024 iar la ea au participat concurenți din 108 state iar România s-a clasat pe locul 12.

Lotul olimpic al României a fost format din șase elevi. Iată ce rezultate au obținut aceștia:

  • medalie de aurPavel Ciurea de la Liceul Internațional de Informatică București
  • medalii de argintAndrei Vila, David-Andrei AnghelVlad-Titus Spǎtaru de la Liceul Internațional de Informatică București şi Andrei-Giovani Chiriță de la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu”, București
  • medalie de bronz: Aida Mitroi de la Liceul Internațional de Informatică București

De precizat că delegația României a fost coordonată de conferențiarul universitar dr. Cătălin-Liviu Gherghe, decanul Facultății de Matematică și Informatică a Universității din București (Leader) care a declarat pentru Edupedu faptul că „subiectele au fost foarte grele”.

Competiția a constat în examene matematice lungi, fiecare având câte trei probleme, în două zile consecutive iar durata a fost de aproximativ 4,5 ore, informează Edupedu.

 

Foto: News.ro

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Argeșenii sunt invitați la „Zilele Orașului Ștefănești”, Ediția 2024

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Andrei Anghel | AUR | București | Marea Britanie