Alți doi argeșeni au fost prinși transportând ilegal lemne

de | 09.09.2024 22:31 | Județean, Eveniment

În weekend-ul ce tocmai a trecut, echipe formate din polițiști argeșeni și specialiști silvici au acționat pentru combaterea delictelor silvice pe raza județului Argeș.

În cadrul acțiunilor, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Valea Mare Pravăț au depistat un bărbat de 36 de ani, din Berevoești, care, pe 8 septembrie, conducea o autoutilitară, pe raza localității Albeștii de Muscel, cu care transporta material lemnos, fără a deține documente specifice prin care să justifice proveniența legală sau documente de însoțire a transportului de material lemnos.

Cu sprijinul unui specialist silvic, oamenii legii au constatat că în mijlocul de transport se găsea cantitatea de 1,700 mc de material lemnos.

Tot pe 8 septembrie, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Valea Mare Pravăț au depistat au depistat, în trafic, un bărbat din Albeștii de Muscel, care transporta, cu o căruță, cantitatea de 1,236 mc de material lemnos, pe DJ 735, fără a deține aviz de însoțire ori alte documente de proveniență și transport.

În urma celor constatate, ambii bărbați au fost amendați cu câte 1.000 de lei fiecare, iar materialul lemnos a fost confiscat.

Reamintim că sancţiunile prevăzute de legislaţia din domeniul silvic sunt cuprinse între 1.000 şi 8.000 de lei pentru persoanele fizice care taie sau sustrag arbori, indiferent de forma pe proprietate a terenului de unde provin, iar deţinerea ori transportul de material lemnos fără forme legale de sancţionează cu amendă între 1.000 şi 15.000 de lei.

Totodată, pentru agenţii economici care deţin sau efectuează activități de expediere, transport, primire pentru depozitare, prelucrare ori de exploatare de material lemnos, amenzile sunt cuprinse între 1.000 și 15.000 de lei, cu măsuri complementare ce pot ajunge la suspendarea activității, iar pentru tăierea și sustragerea de arbori în cadrul exploatărilor forestiere de către operatori economici atestați, amenzile pot fi de la 8.000 până la 12.000 de lei, precum și retragerea atestatului care permite desfășurarea unor astfel de activități.

foto descriptiv ziarulderoman.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Peste 760 de șoferi au rămas fără permis de Sfânta Maria Mică

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Berevoești | Muscel | Priboieni | Valea Mare

Ultimele articole