Dirijorul Walter Hilgers și pianistul André Parfenov revin la Filarmonica Pitești

de | 16.09.2024 22:00 | Pitești, Lifestyle

Joi, 19 septembrie Filarmonica Pitești organizează al doilea concert simfonic extraordinar al lunii.

Alături orchestra simfonică a instituției revin de la ora 19.00, la Centrul Multifuncțional, dirijorul Walter Hilgers și pianistul André Parfenov, care va interpreta propria compoziție „Vals de concert pentru pian și orchestră” și „Suita de jazz pentru pian si orchestră” de Alexander Tsfasman.

În partea a doua, publicul va audia poemele simfonice „Vyšehrad”, „Vltava” și „Šárka” din ciclul „Má vlast” („Patria mea”) de B. Smetana.

filarmonica Pitesti

Walter Hilghers s-a născut în Germania, la Stolberg/Rhein. În 30 de ani de activitate orchestrală, acesta a fost interpret sub bagheta lui Herbert von Karajan, Lorin Maazel, Claudio Abbado, Daniel Barenboim, Zubin Mehta, André Previn, Pierre Boulez, Georg Solti, James Levin, Seiji Ozawa, Riccardo Muti, Bernhart Haitink și Günter Wand. Ca pedagog, solist, interpret de muzică de cameră şi dirijor, a străbătut Europa, Statele Unite ale Americii, America de Sud, Australia şi Asia. Director artistic onorific al Filarmonicii „Paul Constantinescu” din Ploieşti, a mai condus orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești în stagiunile trecute.

filarmonica Pitesti

Pianistul german de origine rusă, André Parfenov a absolvit Conservatorul „Ceaikovski” din Moscova, continuându-și studiile universitare la Folkwang-Hochschule din Essen. După finalizarea acestora, a fost angajat teatrul din Krefeld Moenchengladbach, unde este solist, conducător muzical, aranjor şi coordonator al diferitelor proiecte. A concertat în Germania, Rusia, Franţa şi Italia şi a înregistrat pentru radio şi televiziune. Publicul piteştean l-a mai ascultat în stagiunile trecute în concerte simfonice și recitaluri camerale.

Biletele pot fi procurate de la casa de bilete a instituției și de pe www.bilete.ro, prețul unuia fiind de 50 de lei sau 40 de lei în funcție de categoria locului. Pentru elevi și studenți un bilet costă 12,50 lei, respectiv 10 lei, iar pentru pensionari, 25 de lei, respectiv 20 lei.

 

Foto: Filarmonica Pitești

 

Citiți, de aseemnea, pe anchetaonline.ro:

Veste tristă! A murit Peti Coman, doctorița de suflete!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: elevi | Filarmonica Pitești | Franţa | Germania | Italia | Moscova | Pitești | Rusia