Executivul a stabilit ce cheltuieli vor fi suportate de fugari pentru repatriere

de | 18.09.2024 17:42 | Național, Administrație

Guvernul a adoptat o hotărâre prin care costurile aducerii în țară a celor care au părăsit ilegal România vor fi suportate de către aceștia. Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a accentuat, într-un mesaj video publicat pe pagina de Facbook, importanța justiției și a clarificat cheltuielile implicate în procesul de repatriere, care nu vor mai fi acoperite din fondurile statului, ci vor reveni fugilor.

”10 milioane de lei. Atât ne-au costat fugarii în 2023. Pe mine, pe tine, pe toți cetățenii care contribuie la bugetul de stat. Corect este ca el – fugarul – să acopere cheltuielile aducerii sale în țară.

Așa se va întâmpla de acum încolo. Hotărârea de Guvern, adoptată azi, stabilește la ce cheltuieli ne referim mai exact.

Ca să îl aduci pe Popescu din Mexic înapoi aici, statul trebuie să facă următoarele cheltuieli: traducerea documentelor necesare, deplasarea escortei, transportul fugarului, să acopere eventuale cheltuieli medicale ale fugarului.

Toate acestea nu vor mai fi plătite de stat, ci de fugar. E foarte important să facem justiție până la capăt.”, a punctat ministrul Justiției, Alina Gorghiu, într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook.

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook Alina Gorghiu.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ministrul Alina Gorghiu: ”Justiția aplică pedepse drastice traficanților de droguri”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Alina Gorghiu | Ministrul Justiției

Ultimele articole