Pitești Science Festival 2024. Copiii și-au completat pașaportul științific și s-au bucurat de experimente!

de | 23.09.2024 14:28 | Pitești, Administrație

Sâmbătă, 21 septembrie, Piața Primăriei a găzduit cea de-a cincea ediție a Pitești Science Festival, un eveniment care a atras mii de vizitatori fascinați de cele 400 de experimente interactive. Pe lângă fascinanta lume a cunoșterii copiii s-au arătat motivați în a-și completa un așa numit ”pașaport științific”.

Sursă foto: FB Primăria Municipiului Pitești. Sursă foto: FB Primăria Municipiului Pitești. Sursă foto: FB Primăria Municipiului Pitești.

Această găselniță a ”pașaportului științific” i-a motivat pe mulți copii să exploreze laboratoarele RSF, să participe la cât mai multe experimente și să colecteze stickerele științifice în pașaport. Aflați astfel într-o cursă a cunoașterii și a găsirii acestor stickere lumea experiementelor a prins interes, iar copiii s-au bucurat de eveniment.

Cu sprijinul a 1000 de voluntari și 28 de mentori locali și cercetători din diaspora academică, târgul de științe a transformat centrul orașului într-un adevărat hub al cunoașterii și creativității științifice. La eveniment, au fost prezenți și viceprimarii municipiului Pitești, Gelu Tofan și Mihai-Ioan Mihăilescu. Festivalul a acoperit o gamă variată de științe – astronomie, robotică, medicină, neuroștiință, fizică, biologie și multe altele – captivând publicul de toate vârstele.  Acest eveniment a consolidat legătura dintre cercetători, mentori, profesori și elevi, demonstrând că educația nonformală poate transforma știința într-o experiență atractivă și accesibilă.

”Felicitări tuturor celor implicați pentru eforturile depuse! Ne vedem la următoarea ediție!”, au transmis reprezentanții administrației locale din Pitești.

Sursă foto: FB Primăria Municipiului Pitești.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Nu lăsa pe mâine ce poți face azi: Termenul scadent pentru impozitele locale se apropie!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: elevi | GELU | Gelu Tofan | Pitești | Primăria Municipiului Pitești