Elena Lasconi a dat-o în judecată pe fosta şefă a biroului de presă din STS

de | 24.09.2024 18:40 | Câmpulung Muscel, Din ediția tipărită, Politic

► Col. (r) Daniela Tobă a scris că primăriţa de la Câmpulung şi-ar fi luat un apartament în Bucureşti cu ajutorul SRI.

În contextul candidaturii la preşedinţia României, Elena Lasconi a intrat şi mai mult în vizorul presei şi nu numai. Deloc întâmplător, în ultima perioadă, s-au înmulţit dezvăluirile şi controversele care o au în prim plan pe primăriţa de la Câmpulung, fie că vorbim de suspiciuni privind folosirea banilor europeni, de notele slabe obţinute în facultate sau, mai nou, de acuzaţii potrivit cărora ar fi obținut un apartament în București cu sprijinul Serviciului Român de Informații.

Această din urmă acuzaţie a fost lansată de către Daniela-Iuliana Tobă, jurnalist la Canal 33 România, care menţionează în CV-ul său că ar avea şi calitatea de colonel (r) la Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS), unde a fost şef de birou relaţii publice.

N-ar trebui să ascundă faptul că o scurtă perioadă s-a ițit în curtea SRI pe post de consilieră a lui Radu Timofte, odihnească-se. O consilieră foarte, foarte, fooooarte apropiată. Așa zic gurile rele. Și a stat în SRI fix până ce serviciul i-a cumpărat de pe piața liberă un apartament de 45.000 euro la banii de atunci și i l-a vândut cu 15.000 euro. Un frumos apartament pe B-dul Mihai Bravu. Lenuţa l-a cumpărat cu toată suma la sacoșă, apoi a plecat din serviciu.

Despre morți, numai de bine, dar scandalul cu locuințele de serviciu din perioada de șefie a lui Timofte îl știe toată lumea, iar blonda Lenuţa e doar una dintre toți ăia mulți care s-au ales cu locuințe luate de SRI pentru rude, amante și șmecheri din serviciu. Unii dintre ăia care au cumpărat apartamente de serviciu au trebuit să le dea înapoi, atunci cu scandalul. Cei cărora li s-au cumpărat apartamente de pe piață au rămas cu ele.

Mie informația mi-a ajuns întâmplător la ureche, dar poate că Lenuţa ar trebui să scoată la lumină de acum și celelalte bube pe care le mai are, că mai are, dacă e sfătuită deștept. Dacă nu o face acum, soto se vor găsi unii să le detoneze pentru ea anul viitor și ar fi păcat. Fiindcă dacă ajunge în finală cu Geoană, așa cum am speculat, cu sau fără apartament de la SRI, cu sau fără mucişori pe piept, eu cu ea am de gând să votez.”, scria Tobă pe Facebook la finalul anului trecut făcând referire la Elena Lasconi.

Lasconi: „Am de plătit rate pentru apartament până în 2037”

Candidatul USR pentru funcția de președinte al României, Elena Lasconi,  a anunţat recent că o va acţiona în judecată pe Daniela-Iuliana Tobă, după ce aceasta a scris că ar fi obținut un apartament în București cu sprijinul SRI, menţionând că îi va cere acesteia „o sumă destul de mare de bani” drept prejudiciu.

Eu apartamentul mi l-am cumpărat cu credit, prin ANL, de pe piaţa liberă, nu erau apartamente noi. Apartamentul despre care se vorbea în articolul acela, apropo, deja am angajat un avocat şi dau în judecată persoana respectivă şi am arătat și prejudiciul pe care mi l-a adus. Nu știu ce a făcut doamna, dar o să o dau  în judecată pentru că prejudiciul, din punctul meu de vedere, este mare şi o să-i şi cer o sumă destul de mare de bani pentru că a scris acel articol mincinos.”, a afirmat Elena Lasconi într-un podcast moderat de Lucian Mândruță, explicând că are de plătit rate la acel apartament până în anul 2037.

Reacţia celei care se prezintă drept colonel STS nu a întârziat să apară:

Iar mă dă Lasconi în judecată? Parcă m-a mai dat o dată, acum vreo două săptămâni. […] Apropos, dna Lasconi, creditul pentru care plătiţi până în 2037 e făcut în 2013. Apartamentul e luat în 2001. Aşa zic declaraţiile dvs. de avere, nu eu. Recomand lecitină. Iar Mihai Bravu străbate 3 sectoare 2,3 şi 4… Şi parcă spuneaţi că arătaţi la teve contractul. Nu-i nimic, dacă tot ne judecăm, o să cer eu să îl depuneţi la dosar.” – a scris jurnalista de la Canal 33 pe pagina sa de socializare.

De această dată, Elena Lasconi şi-a pus în aplicare ameninţările, deschizând o acţiune în instanţă împotriva Danielei-Iuliana Tobă. Este vorba despre o acţiune în constatare a caracterului ilicit, procesul fiind deschis la Tribunalul Bucureşti, Secţia a V-a Civilă.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Primarul din Cocu – penal pentru furt de curent!

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Ultimele articole