USR: Guvernul trebuie să răsplătească contribuabilii corecți, nu să ofere amnistii pentru evazioniști

de | 25.09.2024 16:28 | Național, Politic

USR solicită Guvernului să oprească amnistiile fiscale dedicate clientelei politice și să recompenseze contribuabilii care își plătesc taxele correct, potrivit comunicatului remis presei. Adina Săniuță, senatoare USR și membră a Comisiei pentru Buget-Finanțe, denunță inechitățile unei măsuri menite să scutească datoriile firmelor influente, în detrimentul contribuabililor care respectă legea și își îndeplinesc obligațiile fiscale.

”Este inacceptabil ca Guvernul să ierte datoriile firmelor protejate politic, în timp ce cetățenii și firmele corecte plătesc prețul iertării datoriilor”, a declarat Adina Săniuță, senatoare USR și membră a Comisiei pentru Buget-Finanțe. ”Bonificațiile trebuie să fie acordate celor care își plătesc taxele la timp, nu să fie uitate datorii uriașe, cum s-a întâmplat în cazul firmelor lui Robert Negoiță”, mai spune Adina Săniuță.

De asemenea, potrivit sursei citate ordonanța promovată de Guvernul Ciolacu favorizează doar firmele mari, ignorând contribuabilii mici și mijlocii, inclusiv persoanele fizice autorizate (PFA) și profesiile liberale, atrage atenția senatoarea USR: ”Guvernul Ciolacu acționează exact invers decât un haiduc: ia de la cei cinstiți ca să le dea celor care nu plătesc taxe”.

Adina Săniuță a depus un amendament pentru extinderea amnistiei fiscale și la PFA și profesii liberale, dar acesta a fost respins de majoritatea PSD-PNL, potrivit sursei citate. ”Este clar că amnistia fiscală este doar un cadou pentru evazioniștii prieteni de partid, o palmă pentru cei care își plătesc taxele la timp”, susține senatoarea.

USR a depus alte trei legi pentru a corecta inechitățile din sistemul fiscal. Acestea includ sancțiuni pentru funcționarii ANAF care nu respectă termenele și obligațiile față de contribuabili și obligația statului de a plăti dobânzi pentru întârzierile la rambursarea sumelor datorate cetățenilor, precum și sancțiuni pentru funcționarii care nu radiază la timp mențiunile din cazierul fiscal.

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Elena Lasconi a dat-o în judecată pe fosta şefă a biroului de presă din STS

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: