(Video) Astăzi a avut loc recepția pistei de biciclete de pe promenada Argeșului

de | 03.10.2024 11:35 | Pitești, Administrație, Importante

  • Vești bune pentru piteșteni!

Astăzi, 3 octombrie 2024, a fost recepționată a doua investiție din cele cinci care intră în componența proiectului „Modernizarea infrastructurii serviciului de transport public local de călători și creșterea atractivității transportului nemotorizat” – „Realizarea de piste pentru bicicliști inclusiv pentru recreere, de-a lungul râului Argeș”.

pista biciclete promenada Argeșului

Executant al proiectului: C. SELCA SA (lider de asociere), S.C. SIRIUS PROIECTARE STUDII S.R.L. (asociat) și subcontractanți: S.C. AQVA TERMO SANIT SRL, S.C. COMESAD ENERGO SRL, prin S.C. SELCA S.A.

Valoare contract: 145.624,60 de lei, fără TVA.

Reprezentanții Primăriei Pitești transmit că au fost realizați 6,558 de kilometri de piste de biciclete pe următorul traseu:

  • Basarabiei: 1,369 km;
  • Petrochimiștilor: 1,221 km;
  • Lânăriei + Târgu din Vale: 2,024 km;
  • Promenada râului Argeș: 1,944 km.

pista biciclete promenada Argeșului

De precizat că structura pistelor a fost construită din actuala structură a străzilor și a trotuarelor, cu reparații locale.

Acestea au fost vopsite cu vopsea antiderapantă de culoare verde și au fost delimitate de partea carosabilă, prin marcaje rutiere longitudinale termoplastice și separatori de sens cu stâlpi din cauciuc. Pe suprafața benzii au fost aplicate pictograme de biciclete (marcaje termoplastice preformate) – la intersecții, la capete și din loc în loc –  precum și marcaje de direcție, semnalizând direcția de mers a bicicletelor.

pista biciclete promenada Argeșului

De asemenea, de-a lungul pistelor s-a realizat proiectarea și implementarea unei soluții moderne de iluminat stradal, utilizând corpuri echipate cu panouri fotovoltaice și funcționalitate hibrid, pentru un impact ecologic redus.

WhatsApp Image 2024 10 03 at 11.27.13 - (Video) Astăzi a avut loc recepția pistei de biciclete de pe promenada Argeșului

Este gata și pista de biciclete de-a lungul râului Argeș!
Din Bulevardul Petrochimiștilor, prin Lânăriei, pe promenadă, avem peste 6 kilometri de traseu dedicat celor care folosesc bicicletele pentru transport sau recreere.
Pistele sunt vopsite cu vopsea antiderapantă de culoare verde, iar pe partea carosabilă au fost delimitate prin marcaje rutiere longitudinale termoplastice și separatori de sens cu stâlpi din cauciuc.”, a transmis Cristian Gentea, primarul municipiului Pitești,
AICI puteți viziona un filmuleț cu iluminatul pistelor de biciclete din Pitești.
Foto / Video: Facebook Primaria Municipiului Pitesti
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Bulevardul Petrochimiștilor | Cristian Gentea | Pitești | Selca

Ultimele articole